torsdag 30. september 2010

Biff quesadillas


"Tortillas" - 2 stk

Ingredienser:
0,75 dl vann
1 ts fiberhusk
15 g olje
20 g glutenmel
20 g soyamehl
15 g linfrø
10 g sesamfrø
salt
krydder (jeg brukte hvitløk og basilikum)

Fremgangsmåte:
Bland vann, fiberhusk og olje i en bolle, rør rundt, og la svelle i ca 10 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og bland deigen raskt sammen.
Del deigen i to emner og plasser dem på bakepapir.
Legg plastfolie over "bollene", og trykk de litt flate. Bruk så kjevle for å få de enda tynnere (ca 18 cm i diameter)
Ta bort plastfolien og stek dem i ovnen ved 190 grader i 8-10 minutter.
Plasser tortillaene, med bakepapiret under, på en rist. Når de er litt avkjølte hvelver du tortillaene over på risten og fjerner bakepapiret.

Biff quesadillas - 2 porsjoner

Ingredienser:
150-200 g strimlet biff
1/2 porsjon tacokryddermix
2 tortillas
50 g revet ost
1 ss hakket jalapeño
50 g tacosaus (Firstprice)

Fremgangsmåte:
Brun kjøttet i en panne, tilsett tacokryddermiks og litt vann og la småkoke i noen minutter
Fordel ca halvparten av osten på den ene tortillaen. Legg så på biff og jalapeño. Topp med tacosaus og resten av osten.
Legg den andre tortillaen på toppen og trykk den litt ned.
Stek i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter.








onsdag 29. september 2010

Hvit sjokolademousse med bringebærsaus







Sjokolademousse:
1 ts gelatinpulver
3 ss funsaft med bringebærsaft
1/3 l kremfløte
175 g hvit sjokolade, sukkerfri



Fremgangsmåte:
Ha gelatinpulveret og saften i en liten skål og la det trekke i ca 5 minutter.
Varm ca halvparten av fløten på svak varme.
Brekk sjokoladen i biter, ha den i kjelen med fløte og rør til sjokoladen er oppløst.
Tilsett gelatinblandingen, og fortsett og rør til gelatinen er oppløst.
Trekk kjelen tilside og avkjøl litt.
Pisk resten av fløten til krem og vend deretter kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha blandingen i 4 porsjonsformer eller en stor skål.
Settes i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.


Bringebærsaus:
225 g  frosne bringebær
1-2 ss sukrin
1 ss hermesetas (ev. splenda/natreen)
1/2 dl vann

Fremgangsmåte:
Kok opp bringebær, sukrin, hermesetas og vann, og la småkoke i ca 5 minutter.
Press blandingen gjennom en fin sil så du får en glatt saus.
Kok sausen videre i ca 10 minutter.
Avkjøl, og server enten ved siden av eller oppå sjokolademousseen.







mandag 27. september 2010

Nuggets

Disse nuggetsene kan lages med enten kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig. Jeg synes de er veldig gode sammen med en grønn salat, tomat og chilidip.



Nuggets - ca 20 stk


Ingredienser:
400 g kjøttdeig av svin eller kylling
1 egg
1/2 løk
40-50 g parmesanost
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts cayennepepper

Til panering:
Knust baconcrisp eller bacongull


Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene godt sammen og sett blandingen i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Lag små boller av blandingen og trykk dem litt flate.
Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det.
Vend bollene i den knuste baconcrispen/bacongullet, og legg de på en bakepapirkledd stekeplate.
Stek ved 225 grader i ca 20 min.











Chilidip

Denne dipsausen inneholder endel karbohydrater pga sukkeret i sweet chilisausen, og passer nok ikke så godt på et ketogent kosthold. Men tåler man litt flere karbohydrater synes at man kan unne seg den innimellom, f.eks til nuggets.



Chilidip
  


Ingredienser:
1 stk finhakket fersk chili
1 dl majones
1/2 ss sterk sennep
2-3 ss sweet chilisaus
1/2 dl fløte



Fremgangsmåte:
Rens og finhakk chilli og bland den med majones, sennep og chilisaus.
Rør fløten inn til slutt.
La stå kaldt i ca 30 minutter.

Totalt næringsinnhold:
Kcal: 970
Protein: 2,5 g - 1%
Karbohydrat: 20 g - 8,5%
Fett: 98 g - 90,5%

søndag 26. september 2010

Ristede nøtter

Ristede nøtter er god og sunn snacks, og perfekt når du ønsker noe å knaske på. Ved å varmebehandle nøttene blir nøttesmaken forsterket.


Ristede nøtter

Du kan bruke de nøttene og frøene du ønsker. Her har jeg brukt:
50 g mandler
50 g paranøtter
50 g macademianøtter
50 g hasselnøtter
50 g solsikkekjerner

Ha nøttene i en tørr stekepanne på ganske svak varme, del gjerne porsjonen i to sånn at nøttene blir ristet skikkelig. Snu litt på nøttene innimellom, og rist til nøttene får litt farge.

Strø over salt eller annet ønsket krydder.

Jeg har kjøpt disse hos Filmkick.no for å få litt variasjon i smaken:





torsdag 23. september 2010

Bløtkake med sjokoladekrem og jordbærsyltetøy

I dag har far i huset bursdag, og det finnes vel ingen bedre anledning til å kose seg med kake enn det.. uten sukker selvfølgelig..



Bløtkake med sjokoladekrem og jordbærsyltetøy


Ingredienser:

Kakebunn:
5 egg
100 g sukrin
5 g hermesetas*
50 g mandelmel
50 g glutenmel
50 g bakepro
1 ts bakepulver

Fyll og pynt:
jordbærsyltetøy**
vaniljekrem***
kremfløte
kakao
sukrinmelis
sukkerfri melkesjokolade


Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (ca 20 min)
Vend forsiktig inn mel og bakepulver.
Ha røra i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaka på rist midt i ovnen ved 175 grader i ca 30-40 min.
Avkjøl kaka helt i formen før du løsner den med en skarp kniv, og fjerner bakepapiret.
Del kaken i tre bunner og dynk disse med fløte.

Bland sammen 2 ss kakao, 1 ss sukrinmelis og 2 dl kremfløte, og pisk sjokoladekremen stiv.
Sett den nederste kakebunnen på et fat og smør på sjokoladekrem.

Legg på den andre bunnen og smør på jordbærsyltetøy. Ha over vaniljekremen.
Dekk med den siste bunnen.

Dekk hele kaken med stivpisket krem og pynt med sprøytet krem og revet sjokolade.

*) Har du ikke Hermesetas kan du enten bruke 5 g Splenda eller Natreen, eller ev. 50 g ekstra Sukrin.
**)Jeg brukte jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker fra Lerum
***)For enkelhetsskyld lagde jeg vaniljekrem av Eldorado sin vaniljesaus uten tilsatt sukker. Jeg kokte opp pulveret med 2 dl fløte og 2 dl vann, og avkjølte den i vannbad. Deretter blandet jeg den forsiktig sammen med ca 1-2 dl pisket krem.






onsdag 22. september 2010

Chop suey



Chop Suey - 3 porsjoner


Ingredienser:
250 g strimlet biff
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts johannesbrødkjernemel (JBKM)
1 ss flytende buljong
1 ss vann
1 boks wokgrønnsaker
1/2 brokkoli
1/2 løk
1/2 grønn paprika
100 g sjampinjong
1/2 stangselleri
25 g sukkererter

Fremgangsmåte:
Bland sammen 1 ss soyasaus, 1 ss oystersaus, salt, pepper og 1/2 ts JBKM til marinade. Bland marinaden sammen med kjøttet og la det ligge til marinering i 10-15 min.

Bland sammen kjøttbuljong, 1 ss soyasaus, 1 ss oystersaus, 1 ss vann og 1/2 ts JBKM.

Kutt brokkoli i små topper, løk og paprika i strimler, soppen i biter, stangsellerien i skiver og sukkerertene i to. Hold grønnsakene separerte.

Ha olje i wok'en (eller stekepanna). Når oljen freser har du oppi kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut. Ha i mer olje og stek deretter hver enkelt grønnsakssort for seg.

Ha kjøttet og alle grønnsakene tilbake i wok'en og tilsett sausen. Rør godt og la det få et oppkok.



Kommentarer...

Fikk en mail fra en leser som skrev at det var vanskelig å legge igjen kommentarer på bloggen min.. Nå skal det være rettet opp, og jeg setter veldig pris på om du som leser legger igjen et lite spor etter deg ;o)

tirsdag 21. september 2010

Ostechips alà nachos


Ostechips alà nachos *sterk* - 4 porsjoner 



Ingredienser:
1 pk jalapeño-ost i skiver fra Kavli
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
1/2 løk
1 rød frisk chili
tacokryddermix
1/2 glass FirstPrice tacosaus
5-6 babymais
1/2 grønn paprika
litt purre
50 g revet ost

Fremgangsmåte:
Del jalapeño-osten i fire og spre bitene utover en bakepapirkledd stekeplate.
Stek i 5-7 min ved 200 grader. Ta ut platen og la osteskivene hvile et par minutter på platen før du legger dem på en rist.
Vil du ha osteskivene enda sprøere kan du ta dem i mikroen istedet, du får ikke plass til alle på en runde, så du må derfor steke i flere omganger. Legg dem på bakepapir og inn i mikroen i 2-4 min.

Brun kjøttdeig sammen med finhakket løk og chili.
Tilsett kryddermiksen og litt vann og la det putre noen minutter.
Legg kjøttdeigblandingen i en ildfast form og hell tacosaus over.
Del grønnsakene i biter og legg de i den ildfaste formen.
Dryss tilslutt over ost og stek i ovnen, ved 200 grader, i ca 10 min.

Fordel ostechipsen på fire tallerkener og legg kjøttdeigblandingen over.
Server med en grønn salat, tomater og rømme.






Hjemmelaget müsli

Omtrent alle ferdigkjøpte müsli-blandinger inneholder sukker og de fleste innholder også tørket frukt. Tørket frukt har enda høyere karbohydratinnhold enn fersk frukt. Denne müslien er sukkerfri, og jeg bruker den som regel til frokost hver dag. Jeg bruker ca 150 g tyrkisk youghurt, 25 g müsli, 1 ts hermesetas og litt fun-saft. 




Ingredienser:
50 g paranøtter
20 g mandler
20 g valnøtter
20 g hasselnøtter
20 g linfrø
25 g soyaflak (eller sesamfrø)
25 g solsikkekjerner
1 ts vaniljepulver (eller innmaten av en vaniljestang)
3/4 ts salt
2 ts sukrin
1 ts kanel
30 g olje
10 g sitronsaft

Fremgangsmåte:
Hakk nøttene og bland sammen nøtter og korn. Hell det over i et tynt lag på en bakepapirkledd stekeplate, og rist det i ovnen i ca 5 min ved 100 grader.
Ha resten av ingrediensene i en bolle. Legg den ristede blandingen oppi, og rør godt sammen sånn at alt blir dekket.
Ha alt over på stekeplaten igjen og rist videre i ca 10 min ved 175 grader. Rør hvert femte minutt.
Etter 10 min slår du av varmen i ovnen og åpner ovnsdøra på gløtt. La blandingen stå i ca 15 min før du tar den ut, avkjøler helt, og putter den i en tett boks.

Næringsinnhold pr 100 g:
Kcal: 590
Protein: 16 g - 11%
Karbohydrat: 4,1 g - 3%
Fett: 57 g - 86%


* * *




* * *

mandag 20. september 2010

Kaffemousse



Kaffemousse - 2 porsjoner


Ingredienser:
1 eggeplomme
20 g sukrin
5 g mandelmel
1 1/2 dl kremfløte
1/2 ts vaniljepulver
1 ss pulverkaffe
1 ss vann
1/2 ss sukrinmelis
Hakket sukkerfri sjokolade


Fremgangsmåte:
Ha eggeplommen og ca 1/3 av sukrinen i en bolle og pisk det til eggedosis.

Putt resten av sukrinen, mandelmel, 1/2 dl kremfløte og vaniljepulver i en kjele. Kok opp under omrøring.
Tilsett eggedosisen, rør sammen og la det koke i et par minutter.
Ta kjelen av platen og avkjøl. Rør om innimellom så det ikke danner seg snerk.

Kok opp vannet og tilsett pulverkaffe. Rør så pulveret løser seg opp og sett til avkjøling.

Pisk resten av kremfløten og sukrinmelis stivt. Vend forsiktig inn vaniljekremen og kaffeblandingen med en slikkepott.

Strø over litt hakket sukkerfri sjokolade før servering.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...