onsdag 22. september 2010

Chop suey



Chop Suey - 3 porsjoner


Ingredienser:
250 g strimlet biff
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts johannesbrødkjernemel (JBKM)
1 ss flytende buljong
1 ss vann
1 boks wokgrønnsaker
1/2 brokkoli
1/2 løk
1/2 grønn paprika
100 g sjampinjong
1/2 stangselleri
25 g sukkererter

Fremgangsmåte:
Bland sammen 1 ss soyasaus, 1 ss oystersaus, salt, pepper og 1/2 ts JBKM til marinade. Bland marinaden sammen med kjøttet og la det ligge til marinering i 10-15 min.

Bland sammen kjøttbuljong, 1 ss soyasaus, 1 ss oystersaus, 1 ss vann og 1/2 ts JBKM.

Kutt brokkoli i små topper, løk og paprika i strimler, soppen i biter, stangsellerien i skiver og sukkerertene i to. Hold grønnsakene separerte.

Ha olje i wok'en (eller stekepanna). Når oljen freser har du oppi kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut. Ha i mer olje og stek deretter hver enkelt grønnsakssort for seg.

Ha kjøttet og alle grønnsakene tilbake i wok'en og tilsett sausen. Rør godt og la det få et oppkok.



2 kommentarer:

  1. Nam det så godt ut, skal deffinitivt prøves... Må se om jeg finner tak i sånn oyster saus...

    SvarSlett
  2. Igår lagde jeg Chop suey etter din oppskrift, men hadde ikke alle grønnsakene, så jeg bytta dem ut med andre. Min mann og min gjest fra usa skrøt og spiste, og jammen var det godt. Jeg elsker kinamat, men ofte er den for søt for en diabetiker. Når jeg lager den sjøl, erstatter jeg sukkeet. Takker for oppskriftene!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...