Ostechips alà nachos *sterk* - 4 porsjoner
Ingredienser:
1 pk jalapeño-ost i skiver fra Kavli
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
1/2 løk
1 rød frisk chili
tacokryddermix
1/2 glass FirstPrice tacosaus
5-6 babymais
1/2 grønn paprika
litt purre
50 g revet ost
Fremgangsmåte:
Del jalapeño-osten i fire og spre bitene utover en bakepapirkledd stekeplate.
Stek i 5-7 min ved 200 grader. Ta ut platen og la osteskivene hvile et par minutter på platen før du legger dem på en rist.
Vil du ha osteskivene enda sprøere kan du ta dem i mikroen istedet, du får ikke plass til alle på en runde, så du må derfor steke i flere omganger. Legg dem på bakepapir og inn i mikroen i 2-4 min.
Brun kjøttdeig sammen med finhakket løk og chili.
Tilsett kryddermiksen og litt vann og la det putre noen minutter.
Legg kjøttdeigblandingen i en ildfast form og hell tacosaus over.
Del grønnsakene i biter og legg de i den ildfaste formen.
Dryss tilslutt over ost og stek i ovnen, ved 200 grader, i ca 10 min.
Fordel ostechipsen på fire tallerkener og legg kjøttdeigblandingen over.
Server med en grønn salat, tomater og rømme.
Åhh dette høres nydelig ut, skal prøves ut, jeg elsker nachos :) men jeg leser at de fleste bruker grønn paprika, er det mindre karbo i de enn i vanlig rød`?
SvarSlettGrønn paprika har 3,3 g kh, gul paprika har 4,4 g og rød har 4,6 g :o)
SvarSlett