tirsdag 14. september 2010

Blåbær- og vaniljekrem


Blåbær- og vaniljekrem - 2 porsjoner


Start med å lage vaniljekremen.

Ingredienser:
1/4 ts Johannesbrødkjernemel (JBKM)
0,75 dl kremfløte
1 eggeplomme
1/4 dl Sukrin
1/2 vaniljestang

Rør ut JBKM i litt fløte i en liten kjele.
Tilsett deretter litt og litt fløte under omrøring.
Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og putt det i kjelen. La gjerne resten av vaniljestanga ligge i kjelen også.
Ha i resten av ingrediensene og varm opp mens du rører, til kremen tykner. Den må ikke koke.
Avkjøl i kaldt vann.

Mens vaniljekremen avkjøles lager du blåbærkremen.

Ingredienser:
1 eggehvite
125 g blåbær*
1/4-1/2 dl søtning**

Visp eggehvite, blåbær og søtning i maskin til kremen er tykk, lys og luftig.

Server nylaget, med blåbærkrem og vaniljekrem lagvis i glass. Pynt med noen hakkede valnøtter.

Næringsinnhold pr porsjon:
Kcal: 215
Protein: 5 g - 10%
Karbohydrat: 7 g -  13%
Fett: 35 g - 77%

*du kan også bruke andre bær, bruker du bringebær istedet for blåbær vil kh pr porsjon reduseres med ca 2,5 g.

**jeg bruker ca 50-50 av Sukrinmelis og Hermesetas.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...