Blåbær- og vaniljekrem - 2 porsjoner
Start med å lage vaniljekremen.
Ingredienser:
1/4 ts Johannesbrødkjernemel (JBKM)
0,75 dl kremfløte
1 eggeplomme
1/4 dl Sukrin
1/2 vaniljestang
Rør ut JBKM i litt fløte i en liten kjele.
Tilsett deretter litt og litt fløte under omrøring.
Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og putt det i kjelen. La gjerne resten av vaniljestanga ligge i kjelen også.
Ha i resten av ingrediensene og varm opp mens du rører, til kremen tykner. Den må ikke koke.
Avkjøl i kaldt vann.
Mens vaniljekremen avkjøles lager du blåbærkremen.
Ingredienser:
1 eggehvite
125 g blåbær*
1/4-1/2 dl søtning**
Visp eggehvite, blåbær og søtning i maskin til kremen er tykk, lys og luftig.
Server nylaget, med blåbærkrem og vaniljekrem lagvis i glass. Pynt med noen hakkede valnøtter.
Næringsinnhold pr porsjon:
Kcal: 215
Protein: 5 g - 10%
Karbohydrat: 7 g - 13%
Fett: 35 g - 77%
*du kan også bruke andre bær, bruker du bringebær istedet for blåbær vil kh pr porsjon reduseres med ca 2,5 g.
**jeg bruker ca 50-50 av Sukrinmelis og Hermesetas.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar