tirsdag 14. september 2010

Enkel kjøttsaus

Denne kjøttsausen er veldig enkel og rask å lage. Den kan spises som den er, f.eks sammen med en grønn salat, brukes som fyll i pizzamuffins, eller brukes som basis for gryteretter. Tilsett flere kryddersorter, grønnsaker, buljong, pølsebiter, bacon, en fløteskvett eller litt rømme så blir den fort mer spennende. Du kan også legge den i en ildfast form og strø ost over. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, så har du en kjapp basis for gryteretter på travle dager.


Enkel kjøttsaus


Ingredienser:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1-2 ts tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1 liten boks sjaminjonger
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts pizzakrydder

Brun kjøttdeig/karbonadedeig sammen med finhakked løk og hvitløk
Rør inn tomatpurè, tilsett resten av ingrediensene, og la det småputre noen minutter.

Næringsinnhold i hele kjøttsausen ved bruk av kjøttdeig:
kcal: 898
Protein: 77 g - 35%
Karbohydrat: 13 g - 6%
Fett: 57 g - 59%

Næringsinnholdet blir bare ca-tall, da størrelsen på løk og sånn varierer.

Jeg bruker hakkede tomater, sjampinjong og tomatpurè fra Landlord (Rema1000), da disse produktene har lavere karbohydratinnhold enn tilsvarende varer fra andre produsenter.


1 kommentar:

  1. jeg bruker rene tomater det gir ekstra god smak.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...