2 porsjoner:
Ingredienser:
50 g smør
75 g mørk sjokolade
2 ss sukrinmelis
1 ss splenda
2 egg
2 ss mandelmel
1/2 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
Smelt smøret på lav varme i en kjele.
Ta kjelen av varmen og tilsett sjokolade i biter, sukrinmelis og splenda. La sjokoladen smelte i det varme smøret før du rører det glatt.
Visp inn eggene og rør deretter inn mandelmelet.
Hell røren i to ildfaste porsjonsformer.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. De skal være faste på overflaten og flytende inni.
Serveres lunkne.
Næringsinnhold pr porsjon:
Protein: 14 g - 13%
Karbohydrat: 2,3 g - 2%
Fett: 40 g - 85%
Kcal: 472
Karbohydratinnholdet vil variere i forhold til hvilken sjokolade du bruker. Jeg har brukt den mørke fra Sukkerfritt.
* * *
* * *
nam, dette skal jeg virkelig prøve:) hvor mange karb er det i oppskriften?
SvarSlettDet står næringsinnhold under oppskriften ;o)
SvarSlettÅhhh, ser farlig godt ut :)
SvarSlettSå knall god ut.
SvarSlettDette må prøves til helgen.
Henviser til deg i bloggen min når jeg har fått laget dette :) Håper det er ok
Swimzy: Ja, godt og mektig..og ikke noe man kan spise hver dag ;o)
SvarSlettLillamumi: Bare hyggelig det :o)
Åherregud, jeg tror spyttproduksjonen min kvadruplet seg når jeg så dette...! NAM-NAM-NAM!
SvarSlettÅj, ja denne måtte lages - og NYDELIG var den! :D
SvarSlettSå hyggelig å høre at du likte den, Lisbeth :o)
SvarSlettHei ! Du har vært helten min i helga ;) Først den gode pizzasausen, så nydelig sjokoladedrøm til dessert. Den blir nok en favoritt her i huset ;)
SvarSlettHilsen Sissel
Hehe..Sissel.. hyggelig å høre at du likte maten :o)
SvarSlettNamm! jeg hadde denne med litt pisket krem til. mektig og knallgodt. skal ha bittelitt mer splenda i neste gang og steke de litt kortere. øvelse gjør mester!
SvarSlettIngen ovner er like, så man må nesten bare prøve seg frem :o)
SvarSlettJeg skal lage disse på mandag, som valentinesgave til megselv, siden jeg er alene den dagen=P
SvarSlettOg ny-singel.
Har lagd de en gang før, men brukte for mørk sjokolade og stekte den litt for lenge.
Helle: Ja, man må jo stelle pent med seg selv om ingen andre gjør det ;o) Kos deg!! :o)
SvarSletthvor kjøper jeg mandelmel? Må prøve disse, så farlig gode ut...)
SvarSlettMandelmel fåes kjøpt på helsekosten. Det kan også bestilles på funksjonellmat.no :o)
SvarSlettFantastisk. Idag ble de laget for andre gang :) Har prøvd flere oppskrifter fra bloggen din og har vært fornøyd med alt. Tusen takk for at du deler og er så kreativ :-)
SvarSlettNyyyyyyydelig!! :p
SvarSlettTusen takk for koselige tilbakemeldinger :o)
SvarSlettNamnamnam! Stekte litt for lenge, men dette var bra! :D
SvarSlettSå bra at du likte den Marte :o)
SvarSlettkva meines med ein porsjon? ein deig eller ein muffins?
SvarSlettHei Maria, med en porsjon mener jeg en muffins :o)
SvarSlettHei! Tenkte jeg skulle lage dette i helgen, men er det mulig å bytte ut splenda med sukrin? Er ikke begge to en sukkererstatning? Splenda inneholder vel en del karbohydrater...
SvarSlettHei Stinemor, hvis du ikke har noe imot den litt kalde sukrinsmaken kan du godt bruke det i stedet for splenda :o)
SvarSlettHeisann.
SvarSlettJeg er ny i lavkarboverden og driver å finner ut hva som inneholdet hvor mye karbo. Lurte på om du kunne sette opp regnestykket ditt på disse muffinsene? Se litt på mitt: Mørk sjokolade fra Sukkerfritt inneholder 50 g karbo pr 100 - det vil si 37.5 i de 75g du bruker i denne oppskriften - da er vi jo oppi 18,75g karbo pr muffin bare der - UTEn å ha tatt med karboene i resten av ingrediensene. Hvis jeg er blitt opplært feil og regner galt - vær snill og fortell meg hvordan du kom frem til 2,3g karbo pr porsjon - for da kan jeg og ta en slik og fortsatt være i ketose.......
Maisen: Du kan trekke sukkeralkoholene fra total mengde karbohydrater i sjokoladen. Den mørke sjokoladen fra sukkerfritt inneholder 50 g kh pr 100 g vare. Av de 50 g kh utgjør sukkeralkoholer 48 g, dvs at 100 g sjokolade gir 2 g karbohydrater :o)
SvarSlettTakk for svar. Finnes det sukkeralkoholer i annet enn sjokolade? Når jeg nå har spurt litt rundt sies det også at fiber kan trekkes fra? Vet du noe om dette? (",)
SvarSlettWow, disse ble supergode :D Lagde dobbel porsjon, hadde i 11 muffinsformer og stekte i ca. ti minutter. Da ble de perfekte :)
SvarSlettServerer med en liten dæsj vaniljekesam til. Nam, nam :)
Hei, er det helt nødvendig å ha melis i disse? har ikke sukrinmelis..
SvarSlett