Paibunn
Ingredienser:
75 g bakemiks
25 g mandelmel
25 g glutenmel
100 g smør
2 ss vann
Fremgangsmåte:
Del kaldt smør i terninger og ha dem i en foodprocessor med kniver sammen med melblandingen. Kjør til smøret er findelt. Har du ikke foodprocessor kan du smuldre smøret i melet med hendene. Ha i vannet og kjør raskt.
Arbeid massen sammen, dekk til klumpen og legg den i kjøleskapet i ca 30 min.
Kjevl deigen mellom to lag plastfolie så den er litt større enn formen, og hvelv den deretter over formen ved hjelp av plastfolien. Prikk bunnen med en gaffel.
Forsterk paiskallet i ovnen i 15 min ved 200 grader.
Avkjøl paiskallet før du legger på fyll.
Næringsinnhold i hele paibunnen:
Kcal: 1227
Protein: 91 g - 30%
Karbohydrat: 14 g - 4%
Fett: 89 g - 66%
Flink du e! Da kan man bare variere fylle og lage mange typa, både pai til dessert og til middag. Nam!:)
SvarSletttenk denne med blåbær og krem... Du har så mye godt på bloggen din.
SvarSlettÅhh jeg elsker pai så denne skal jeg absolutt prøves ut :)
SvarSlettHåper du liker den :o)
SvarSlettGår det ann å bruke den glutenfri paimix man finner på butikken?
SvarSlettDen paimixen har vel veldig høyt karboinnhold så vidt jeg vet.
SvarSlettok, tenkte jeg bare skulle spørre
SvarSlettHvilken bakemix bruker du?
SvarSlettChristina: Jeg bruker Ketolyse sin bakemiks :o)
SvarSlettHei! Flott blogg, altså :)
SvarSlettFunker denne paibunnen i paiform?
Takk for det, Hobbysandra :o)
SvarSlettJeg pleier å lage den i paiform :o)
Hei Lisbeth:-)
SvarSlettSmører du formen før du legger i paibunnen??
Nei, jeg smører ikke formen først :o)
SvarSlett