onsdag 29. september 2010

Hvit sjokolademousse med bringebærsaus







Sjokolademousse:
1 ts gelatinpulver
3 ss funsaft med bringebærsaft
1/3 l kremfløte
175 g hvit sjokolade, sukkerfri



Fremgangsmåte:
Ha gelatinpulveret og saften i en liten skål og la det trekke i ca 5 minutter.
Varm ca halvparten av fløten på svak varme.
Brekk sjokoladen i biter, ha den i kjelen med fløte og rør til sjokoladen er oppløst.
Tilsett gelatinblandingen, og fortsett og rør til gelatinen er oppløst.
Trekk kjelen tilside og avkjøl litt.
Pisk resten av fløten til krem og vend deretter kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha blandingen i 4 porsjonsformer eller en stor skål.
Settes i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.


Bringebærsaus:
225 g  frosne bringebær
1-2 ss sukrin
1 ss hermesetas (ev. splenda/natreen)
1/2 dl vann

Fremgangsmåte:
Kok opp bringebær, sukrin, hermesetas og vann, og la småkoke i ca 5 minutter.
Press blandingen gjennom en fin sil så du får en glatt saus.
Kok sausen videre i ca 10 minutter.
Avkjøl, og server enten ved siden av eller oppå sjokolademousseen.







3 kommentarer:

  1. Har lagt deg inn i lista mi over blogger, så du får reklame i min blogg... :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk :o)
    Jeg har lagt til bloggen din under linker :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...