søndag 7. november 2010

Brownies med peanøtter og sjokoladebiter


Den første bunnen jeg laget ble litt tørr og sterk, så jeg har gjort noen forandringer.


Ingredienser:
100 g smør
1/2 dl fløte
150 g mørk sjokolade
75 g mandelmel
150 g sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
3 egg

peanøtter
hvit sjokolade
melkesjokolade


Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele sammen med fløte.
Ta kjelen av platen og tilsett mørk sjokolade i biter. Når sjokoladen har smeltet rører du blandingen jevn.
Bland i mandelmel, sukrin, vaniljepulver og bakepulver. Ha i sammenpiskede egg og visp til en glatt og klumpefri røre.

Hell røra i en bakepapirkledd form, ca 24*24 cm. Strø peanøtter og hakket hvit og brun sjokolade over røra og stek kaken i 15-20 minutter ved 175 grader.

Avkjøl kaken i formen og skjær den deretter i passe store firkanter.


* * *

* * *

38 kommentarer:

 1. Ser deilig ut!! Hvor får man tak i vaniljepulver?? Tydeligvis noe annet enn vaniljesukker...

  SvarSlett
 2. Vaniljepulver får man kjøpt i de fleste helsekoster, det er pulver av ekte bourbonvanilje. Ellers kan man bruke innmaten av en vaniljestang :o)

  SvarSlett
 3. Hei ! Hvilken hvit sjokolade bruker du ? Finnes den å sukkerfri ?

  SvarSlett
 4. Hei :o) Denne gangen brukte jeg en som heter Balance, som jeg kjøpte i Sverige. Ellers har både Cavalier og Sukkerfritt hvit sjokolade. Cavalier får du kjøpt på helsekosten, mens Sukkerfritt får du kjøpt i enkelte dagligvarebutikker og på Sukkerfritt.com. Alle sukkkerfrie :o)

  SvarSlett
 5. Hei.
  Eg prøvde å lage pavlova med Sukrin, men likte ikkje den kalde smaken så godt. Vert denne skjult i mat med meir smak, som desse browniane?
  Marte

  SvarSlett
 6. Det er ganske sterk sjokoladesmak på disse, som kamuflerer den "kalde" sukrinsmaken. Du kan i tillegg bytte ut noe av sukrinen med f.eks splenda. Husk da at splenda veier en tiendel av sukrin, så hvert tiende gram sukrin du bytter ut erstatter du med ett gram splenda.

  SvarSlett
 7. Heisan. pisker du eggene til eggedosis, eller bare visper du dem kort sammen??

  SvarSlett
 8. Hei Hegis,
  Jeg bare pisket de kort sammen :o)

  SvarSlett
 9. fikk endelig kjøpt meg mandelmel og sukrin i dag :) men fytti, det var jo så dyrt! skjønner ikke hvordan du får råd til alle disse fantastiske oppskriftene dine...??

  SvarSlett
 10. e84: Ja, det er dessverre dyrt i forhold til "vanlige" ingredienser.. og ekstra surt når forsøkene mine havner i søpla i stedet for her i bloggen ;o)

  SvarSlett
 11. Kjempe inspirerende blogg!!

  Da jeg for 2-3 år siden ble syk pga ME la jeg om kosten en gang for alle. Før dette har jeg vært vedlig opptatt av næringsrik kost som var god mot blodsukkeret, men det er først nå jeg ser nytten av mye proteiner og godt fett.
  Selv om jeg har vært flink med maten, har jeg aldri funnet helt ut av dettemed kaker og slikt, du har masse inspirerende og spennende oppskrifter, men jeg er en av de som reagerer på bakepulver og sukrin, er det andre ting man kan bruke enn sukrin, bjørkesukker osv? Blodsukkeret mitt går i taket av det også!

  Lykkke til og takk igjen for en fin blogg!

  SvarSlett
 12. Bakepulver kan vel i noen tilfeller byttes ut med natron hvis du tåler det. Har du prøvd Stevia?? Det fåes bl.a kjøpt på iherb.com og er en helt naturlig søtning..men Sukrin er jo også naturlig, og i og med at du reagerer på det så vet jeg egentlig ikke dessverre.

  SvarSlett
 13. hvor mange karboer er det i ett lite stykke?

  SvarSlett
 14. Jeg husker ikke hvor mange biter det blir, men hele kaka (minus peanøttene og sjokoladen på toppen) inneholder ca 13 g karbohydrater.

  SvarSlett
 15. Den ser utrolig lekker ut :) Har du prøvd denne uten mandelmel, men med bakemix? Jeg har ikke mandelmel i hus, og fikk veldig lyst til å prøve denne oppskriften. :)

  SvarSlett
 16. Tonje: Jeg har dessverre ikke prøvd med bakemiks. Hvis du har nøtter kan du male dem og bruke i stedet :o)

  SvarSlett
 17. Hei ! disse må jeg prøve. Men jeg lurer på en ting.Mandelmel er vel glutenfritt ? eller..
  Ooog mandelmel selges det kun på helsekosten ?

  Du lager så utrolig mye fristende :) Kjempe fin blogg !

  SvarSlett
 18. Nyyydelig kake :) Bakte den nå for jeg får besøk i kveld, men det spørs om jeg klarer og la vær og spise flere "smakebiter"! Merker ikke den "kalde" smaken fra sukrin i det hele tatt :)

  Når man bruker sukkerfri sjokolade skal men ikke regne med karbohydratene i det hele tatt da eller??
  Syntes det er litt vanskelig og regne ut total karboinnhold for jeg vet ikke helt hva man regner med og ikke?

  Tusen takk for at du delte oppskriften :)

  SvarSlett
 19. Trine: Ja, mandelmel er glutenfritt. Du får kjøpt det i de fleste helsekostbutikker og på www.funksjonellmat.no :o)

  Anonym: Så koselig å høre at du likte den :o)
  Når du bruker sukkerfri sjokolade kan du trekke fra sukkeralkoholene fra karbohydratinnholdet.
  F.eks så inneholder den mørke sjokoladen fra sukkerfritt 50g kh pr 100 g. Av dette er 48 g sukkeralkoholer, dvs at du regner 2 g kh pr 100 g sjokolade :o)

  SvarSlett
 20. Hvorfor bruker du Dr oetkers bakepulver?
  er det bedre? hvor får du tak i det?

  SvarSlett
 21. Det var bare noe jeg tok med meg fra London i fjor, for å prøve. Nå er jeg tom, så da bruker jeg bakepulver fra Freia. Dr oetker sitt bakepulver er glutenfritt, bortsett fra det vet jeg ikk om det er noen forskjell.

  SvarSlett
 22. Hei, er det stor forskjell på finmalte handler og mandelmel? Siri :)

  SvarSlett
 23. Mandelmelet er avfettet for å gjøre det mer egnet som mel. Du kan som regel bruke finmalte mandler istedet for mandelmel i en oppskrift, men da må du øke mengden mandler, eller redusere på væsken, fordi mandelmel trekker til seg mer væske enn malte mandler.

  SvarSlett
 24. MMmm, denne så jo kjempe god. Gleder meg til å prøve. Har gått på pulverdiett nå i 4 uker og skal over på mat nå til helga så er helt fersk på dette her, hvordan deler du opp måltidene dine i karbomengde, hvor mange g karbo er det i de ulike måltidene dine sånn generelt ? Og hvor mye kake, i dette tilfelle, unner du deg selv av gangen ? Fantastisk blogg forresten ! Virkelig til inspirasjon

  SvarSlett
 25. Tenker det skal bli godt med mat etter 4 uker med pulver ja.. men det er kanskje lurt å begynne med mat og ikke kake ;oP

  Hvordan du spiser kommer mye an på hvilken filosofi du har valgt. Nå spiser jeg generell lavkarbo, jeg holder meg stort sett unna produkter med mer enn 5 g kh pr 100 g vare. Spiser når jeg er sulten og stopper når jeg er mett. Noen ganger spiser jeg 1-2 måltider om dagen, og andre ganger kan det bli 5 :o)

  Jeg unner meg gjerne et par kakestykker..litt avhengig av hva slags kake og anledning ;o)

  SvarSlett
 26. Hei kjære blogger, takk for din blogg! Prøvde denne kaken og den ble kjempegod!

  er virkelig glad for oppskriftene dine, for i en veldig travel hverdag ligger det ikke så lett for meg å lete så langt etter god karbo-lav mat. Men her får jeg mange gode tips!

  So please - keep up the good work;-)

  Mvh. Elise, travel småbarnsmamma

  SvarSlett
 27. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Elise :o)

  SvarSlett
 28. Dette så kjempegodt ut!!! Skal nok prøves så jeg har noe godt til kaffen, både til meg selv og gjester :) Til dere som synes mye av ingrediensene blir dyre, prøv iherb.com. Hold deg under 200kr (pga toll) og maks 1.3kg så koster det kun 4 dollar i frakt! Jeg har gått bananas og bestilt mandelmel, glutenmel, stevia, sukrin og endel andre ting. Så fort pakkene kommer frem veit jeg hva jeg skal bake :D Åkej, snikreklame, men hvis du bruker TAD607 som kode er det 5 dollar rabatt på første bestilling :)

  Maria

  SvarSlett
 29. Den ser så sinnsyk god ut! Jeg har siklet evig lenge etter den, og tenkte å lage den snart! Men jeg lurte på om den blir tørr? For jeg har fått en del tørr bakst når jeg baker med mandelmel. Eller er den sånn myk som brownies pleier å være :)?

  Katrine

  SvarSlett
 30. Katrine: Helt lik som brownies er den vel ikke, men om du ikke steker den for lenge blir den myk :o)

  SvarSlett
 31. Synes denne ble ganske god, og det var heldigvis ingen kald Sukrin-smak (men jeg reduserte mengden litt). Jeg brukte også espressosjokolade i stedet for vanlig sjokolade, og hadde hasselnøtter og mørk appelsinsjokolade istedenfor peanøtter, hvit sjokolade og melkesjokolade på toppen.

  Til Katrine: Jeg lagde denne for fire dager siden, og den er fortsatt saftig, selv om den ikke er så myk i midten som vanlige brownies er.

  Min sjokoholikerkollega syntes den var utrolig god (og det gjorde jeg også) :)

  SvarSlett
 32. Knallgod kake ! JEg hadde ikke fløte hjemme så jeg hadde oppi rømme istedenfor. Ble vellykket deet og. Du har mye godt i bloggen din som jeg nok kommer til å prøve.

  SvarSlett
 33. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger Silje og anonym :o)

  SvarSlett
 34. Hei, jeg har ikke sukrin men natreen. Går det ann å bruke natreen istedet for sukrin eller må jeg kjøpe sukrin også?
  Veldig fin blogg, foresten : )

  SvarSlett
 35. Anonym: Du kan bruke natreen, men sukrin er naturlig og helt uten karbohydrater, mens natreen er kunstig fremstilt og inneholder også noe karbo. Om du bruker natreen (eller splenda) må du kun bruke 15 g, ikke 150 g. Lykke til!

  SvarSlett
 36. Takk for svar! =)
  Men hvilken mørk sjokolade bruker du i denne kaken? :D

  SvarSlett
 37. Jeg bruker som regel den mørke sjokoladen fra Sukkerfritt :o)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...