tirsdag 2. november 2010

Ostekuler




Ingredienser:
2,5 dl revet ost
2 ts soyamel
1/4 ts salt
1/8 ts cayennepepper
2 eggehviter

1-2 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull* og pofiber
Olje til fritering



Fremgangsmåte:
Bland sammen ost, mel, salt og cayennepepper i en bolle.
Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i osteblandingen.
Lag små kuler av røra og rull dem i baconcrisp/pofiber-blandingen.
Varm opp oljen til 180 grader og fritèr kulene forsiktig i 1-2 minutter eller til de er gyldne (ikke alle på en gang).
La dem renne av på kjøkkenpapir.

*) Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten av hver av baconcrisp og pofiber.


* * *




* * *

14 kommentarer:

  1. Amazing! Skal absolutt prøves.

    SvarSlett
  2. Åhhh...Herregud det så godt ut....

    SvarSlett
  3. Hvis jeg ikke har frityrgryte, hva gjør jeg da?

    SvarSlett
  4. Jeg har ikke frityrgryte, så jeg brukte en vanlig kjele :o)

    SvarSlett
  5. Prøvde disse i går, og det var seriøst noe av det beste jeg noensinne har smakt.

    SvarSlett
  6. Ja, de er kjempegode :o) Fikk tips om å putte jalapeno inni, det skal jeg prøve neste gang :o)

    SvarSlett
  7. Oi. De så sykt gode ut. Disse må jeg prøve. Såg nesten ut som sånne små friterte ostekuler jeg spiste mye av når jeg bodde i Brasil. Dumt jeg ikke hadde pofiber akkurat nå..

    SvarSlett
  8. Du kan lage de med bare bacongull/crisp også ;o)

    SvarSlett
  9. Pofiber er et kostfiber, laget av tørkede fibre fra poteter. Den inneholder ca 12 g kh pr 100 g vare, og egner seg godt som f.eks strøbrød.

    SvarSlett
  10. Disse var fantastisk gode! Jeg er alltid på jakt etter noe som kan erstatte mitt elskede potetgull, og dette er en sikker vinner! TAKK! De kan sikkert varieres på smak med forskjellig krydder.

    Jeg tror det er lurt å rive osten på den fine siden av jernet for at kulene skal henge sammen.

    SvarSlett
  11. Ann-Kristin: Så bra at det falt i smak!! :o) Jeg er litt lat så jeg bruker som regel ferdigrevet ost ;o)

    SvarSlett
  12. Hvorfor er det soyamel i? Har ikke soyamel, og lurer på om det går an å lage uten? Kanskje med fiberhusk? Har heller ikke pofiber, men tror jeg skal prøve med bare bacongull, evt. blande i litt parmesan.. Skal også prøve å tilsette litt jalapeno:) Troe det blir godt!

    SvarSlett
  13. Åååå.. Dette må bare testes ut..

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...