mandag 1. november 2010

Vaniljemuffins


I følge min kresne 17-åring både luktet og smakte disse som "vanlige" muffins.


Ingredienser:
75 g mykt smør
1 dl sukrin
3 egg
1 dl kokosmel
1 pk vaniljesauspulver (sukkerfri fra Eldorado)
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1,5 dl kremfløte


Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin porøst.
Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hver.
Bland så inn kokosmel, vaniljesauspulver, bakepulver og vaniljepulver og miks videre.
Til slutt blander du inn kremfløte og pisker til en jevn røre.
Fordel røra i 12 små muffinsformer og stek i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.


* * *






* * *

16 kommentarer:

  1. Dette så veldig godt ut :) noe jeg kunne tenkt meg å prøve :)

    Hvor mange karbohydrater blir det i hver muffins? :)

    SvarSlett
  2. Uten vaniljesauspulveret er det ca 11 g karbo i hele røra, dvs i underkant av 1 kh pr stykk. Jeg har ikke vaniljesauspakka lenger, så jeg får ikke sjekka hvor mye kh det utgjør, men det er totalt 29 g pulver i røra, så det blir ikke mange gramma i hver muffins :o)

    SvarSlett
  3. Takk for flott oppskrift. Eg hadde i sitronskall og -saft, og hadde ostekrem av kremost, sitron, litt smør og sukrinmelis på toppen. Suksess!

    SvarSlett
  4. Hei! Er nokså ny i lavkarboverdenen, men disse muffinsene så veldig gode ut! Har et spørsmål Hvor får man tak i kokosmel? Mvh K.Bredrup

    SvarSlett
  5. Du får kjøpt kokosmel i enkelte helsekostbutikker. Bare pass på at det er ekte kokosmel, og ikke finmalt kokos. Det kan også bestilles herfra: super-nature.no. Hvis du ser på den fanen som heter "ingredienser" øverst på siden finner du informasjon om mer uvanlige ingredienser :o)

    SvarSlett
  6. Disse MÅ eg prøva! Holder på å teste ut ein del oppskrifter på bloggen din. Du har garrantert den beste lavkarbo maten eg har sett!

    SvarSlett
  7. Tusen takk for hyggelig kommentar Maria :o)
    Ja, de her anbefaler jeg deg virkelig å prøve, de smaker som "ekte" muffins, og har samme konsistens :o)

    SvarSlett
  8. For en utrolig inspirende blogg!
    Skal smøret smeltes?

    SvarSlett
  9. Anonym: Nei smøret skal ikke smeltes, det skal være mykt og romtemperert sånn at du får pisket det sammen med sukrinen :o)

    SvarSlett
  10. Nam nam... Lagde disse i dag og de smaker super godt!!! Tusen takk for alle oppskriftene du legger ut :D

    SvarSlett
  11. Så hyggelig å høre, anonym :o)

    SvarSlett
  12. Gjorde et forsøk på disse i dag - ble veldig klumpete og rare, men smakte kjempegodt!
    Hvordan får du de til å se så... muffinsaktige ut? :P

    SvarSlett
  13. Disse er virkelig gode! Vi har laget dem før, men denne gangen la vi i litt rabarbra. Vi har lagt ut oppskriften på bloggen vår (www.lavkarbohverdag.com) - med lenke til deg. Takk for flotte oppskrifter!

    SvarSlett
  14. Ziltoidia: Hvis de ble veldig klumpete kan det tyde på at det var litt lite væske.

    Hanne og Kari: Rabarbra hørtes spennende ut :o)

    SvarSlett
  15. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  16. Hei! Jeg lurte på om det kunne være noe i veien med å bruke matfløte eller melk istedenfor kremfløte.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...