4 porsjoner:
Ingredienser:
400 g kjøttdeig
100 g pølser
1 liten hakket løk3 fedd finhakket hvitløk
1 liten boks sjampinjong (eller ca 100 g friske)
1/2 hakket paprika
1 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1 dl buljong (vann + buljongterning/kjøttfond)
basilikumoregano
pepper
1 squash
smør
saltpepper
revet ost
Fremgangsmåte:
Smuldre kjøttdeigen og brun den sammen med pølsebiter, løk, hvitløk og sjampinjong. Tilsett paprika og tomatpurè og stek i ca 1 minutt under ommrøring. Rør inn tomater og buljong. Krydre med basilikum, oregano, salt og pepper, kok opp, og la putre i 10-15 minutter.
Strimle squashen med et juliennejern/grønnsaksstrimler, eller ved å skjære tynne skiver med en ostehøvel og deretter skjære skivene i tynne strimler.
Legg strimlene i bunnen av en ildfast form, fordel noen klatter med smør over og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.
Fordel kjøttsausen over squashen og strø over revet ost. Stek videre midt i ovnen i 10-15 minutter.
Ca næringsinnhold pr porsjon:
Protein: 23,4 g - 31%
Karbohydrat: 6,4 g - 8%
Fett: 20,3 g - 61%,
Kcal: 311
Protein: 23,4 g - 31%
Karbohydrat: 6,4 g - 8%
Fett: 20,3 g - 61%,
Kcal: 311
* * *
* * *
Hei Lisbeth;)) Fantastisk blogg du har!! Det er ganske kjekt å gå fra å være "poseguri", til å faktisk kunne lage skikkelig mat;)) ..og det hjelper du meg med, tusen takk ;))
SvarSlettMvh Hege
Må si meg enig med Hege ovenfor :)
SvarSlettOppskrifter med bilder er mer inspirerende, og akkurat nå står denne retten i ovnen og steker. Smakte på fyllet, og det smakte så godt! Og det beste av alt var at jeg bare trengte å kjøpe squash og paprika. Og et juliennejern ... :p
Oppdatering: WOW! Nydelig :)
Hege: Du er ikke alene om å ha vært poseguri ;o) Handlekurven min har vært ganske full av både poser og hel- og halvfabrikata tidligere ;o)
SvarSlettSilje: Så hyggelig å høre at du likte det :o)
..nå har jeg kjøpt juliennejern også ! jippijaja, nå skal det bli orden på sakene her ;))
SvarSlettHa en matglad dag ;))
Mvh Hege
Juliennejern er gull verdt hvis man strimler mye grønnsaker :o)
SvarSlettHei,
SvarSlettJeg får ikke tak i juliennejern.
Jeg har sjekka Jernia og TilBords, men ingen har..
Hvor har dere kjøpt det?
Mosepjusk.
Jeg har kjøpt mitt på Jernia på Tveita, men der heter det grønnsaksstrimler :o)
SvarSlettDet var jo på Tveitasenteret jeg var, men de hadde aldri hørt om Juliennejern. Jeg sa det var til å strimle grønnsaker med. Jeg får prøve igjen da - grønnsaksstrimler. Takk :)
SvarSlettMosepjusk.
De hadde den sist jeg var der..for et par uker siden. Den henger på veggen sammen med mange andre redskaper hvis du går til høyre når du går inn i butikken ;o)
SvarSlettJeg fant, jeg fant :) De hadde visst prøvd lenge å finne en produsent. Har ikke fått brukt det enda, men gleder meg til å teste det!
SvarSlettGod helg! Moseklem.
Ja, jeg så at de hadde fått noen som til og med het juliennejern sist jeg var der ;o)
SvarSlett