Jeg har fått en ny kjøkkenhjelper, micro'en Max fra Whirlpool. Den har crisp- og steamfunksjon, noe som gir mange flere muligheter enn en "vanlig" microbølgeovn.
Jeg kommer til å eksprimentere endel med micro'en fremover, men kommer også til å legge ut informasjon om hvordan oppskriftene kan lages i vanlig stekeovn, så langt det er mulig.
Forhåpentligvis er Max Micro mer nyttig på kjøkkenet enn endel av de andre hjelperne mine..
..her representert ved Arja.
Mitt aller første forsøk med Max ble en kake, og det funka helt perfekt.
Ingredienser:
Sjokoladebunn:
125 g smeltet smør
3 egg
1 1/4 dl sukrin (eller annen ønsket søtning)
1 1/2 dl mandelmel
3 ss kakao
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 ts johannesbrødkjernemel
1 ss flytende søtning
1/2 dl vann
1/2 dl fløte
Kokoslokk:
1/2 dl sukrin 25 g cocosa
1/2 dl fløte
1/2 dl kokosmelk
100 g kokosmasse
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i micro'en ved 350 w i ca 1 minutt (eller i en kjele over svak varme). Avkjøl litt.
Pisk egg og sukrin til en luftig eggedosis.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene til sjokoladebunnen og vend det raskt ned i eggedosisen. Ha deretter i flytende søtning, vann, fløte og det smeltede smøret. Bland godt sammen.
Ha røra i en smurt 19-20 cm crisp-panne med høye kanter (tilleggsutstyr). Skal du steke den i vanlig ovn bruker du en kakeform i samme størrelse i stedet, gjerne kledd med bakepapir.
Stek kaka i 6 minutter med crisp i micro'en (eller 15 minutter ved 175 grader i stekeovnen).
Smelt sukrin og cocosa over svak varme i en kjele. Ha i resten av ingrediensene til kokoslokket og bland sammen. Kok opp, og la koke under omrøring i noen få minutter.
Smør kokosmassen over sjokoladebunnen og sett den i micro'en igjen i 5-6 nye minutter med crisp (eller ca 15 minutter i stekeovnen). Kaken er ferdig når kokoslokket er gyldenbrunt.
Avkjøl kaken helt før du tar den ut av formen og deler den i biter.
Ca næringsinnhold i sjokoladebunnen:
Protein: 69,1 g - 16%
Karbohydrat: 14,6 g - 3%
Fett: 156,1 g - 81%
Kcal: 1743
Ca næringsinnhold i kokoslokket:
Protein: 8,2 g - 3%
Karbohydrat: 8,9 g - 3%
Fett: 118,5 g - 94%
Kcal: 1159
* * *
* * *
Kaka ser kjempegod ut :)Og for en genial micro! Har ikke tilgang på slik høyteknologi selv, men den gamle ovnen min får duge dersom jeg skal prøve meg på denne ;)
SvarSlettGamle ovner duger de også.. det går bare fortere i microen ;o)
SvarSlettÅh, fristande! Har mikro som kan gjere diverse også, men har ikkje brukt det noko særleg.
SvarSlettOg du, for ein fin voff! :)
Du får bla litt i bruksanvisningen, kanskje du får noen gode ideèr til bruksområder ;o)
SvarSlettJa, vovsen min er kjempefin <3
hvor får du kjøpt den kokosmelken?
SvarSlettLurer på hvilken modell i den max-mikroovnen du har?
SvarSlettPå jakt etter ny micro som tar LITEN plass OG som passer i ett hjørne... Og det ser ut til at denne er midt i blinken.... ;)
Anonym: Jeg husker dessverre ikke hvor jeg kjøpte akkurat den kokosmelka, den har stått i skapet en stund.
SvarSlettLina: Jeg har Max 39. Min står i et hjørne og den tar nesten ikke plass i det hele tatt.. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med den :o)
Endelig er min Herr MAX i hus ;)) ..det tok noen uker før den kom på plass, har ventet tålmodig ;)) Gleder meg til å bruke dine oppskrifter med Herr Max ;)) God påske!
SvarSlettHegepege: Håper du blir like glad i han som jeg er i min.. ;o))
SvarSlettGod påske!!
Prøvde meg på denne kaka, men i 20cm form etter 15 min var den helt flytende inni. Er det meningen at man skal smøre på lokket når den er flytende ?? Steker den litt til i ovnen før jeg smører på lokket tenker jeg..
SvarSlettAnonym: Det er ikke meningen at den skal være flytende.
SvarSlett