lørdag 26. februar 2011

Kiwanokake


Kiwano kommer fra Afrika og er i slekt med både melon og agurk. Den er gulorange og piggete utenpå og grønn og litt geleaktig inni. Smaken er litt vanskelig og forklare, litt blanding mellom melon og agurk, med en anelse banan og lime. Den inneholder vitamin C og betakaroten, og har kun 2 g kh pr 100 g vare (ref bama.no). Kiwano fåes kjøpt i større matbutikker og i innvandrerbutikker.Ingredienser:
50 g smeltet smør
2 egg
1 dl sukrin
1 kiwano
1/2 dl fløte
2 ts flytende søtning
1 1/2 dl mandelmel
1 dl revet kokos
1 ss fiberhusk
1 ts johannesbrødkjernemel
1 ts bakepulver
1/2 dl hakkede hasselnøtter
50 g hakket sjokolade

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i microen eller i en kjele over svak varme og la avkjøle litt.

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Del kiwanoen i to og ta ut fruktkjøttet med en skje. Rør fruktkjøttet inn i eggedosisen. Rør deretter inn smeltet smør, fløte og flytende søtning.

Bland sammen mandelmel, kokos, fiberhusk, johannesbrødkjernemel og bakepulver og vend det inn i røra. Tilsett tilslutt hakkede nøtter og sjokolade og bland godt.

Jeg stekte min kake i microen med crispfunksjon og helte derfor røra i en smurt 20 cm crisp-panne med høye kanter (tilleggsutstyr). Skal du steke den i vanlig ovn bruker du en kakeform i samme størrelse i stedet, gjerne kledd med bakepapir.

Strø litt kokos over kaka og stek den i 7-8 minutter med crisp i micro'en eller 15-20 minutter ved 180 grader i stekeovnen.


Ca næringsinnhold i hele kaka:
Protein: 94,6 g - 21%
Karbohydrat: 28,5 g - 6%
Fett: 145,3 g - 73%
Kcal: 1875


* * *

* * *

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...