onsdag 9. februar 2011

Kebab med chili- og yoghurtsaus



Legg gjerne kjøttet til marinering, og lag ferdig chili- og yoghurtsausen dagen før, så smaken får satt seg.


4 porsjoner:

Ingredienser:
400 g lammeskav (eller annet benfritt lammekjøtt skjært i biter)
1/2 sitron, saften
1/2 ts salt
1/2 løk, finhakket
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1/2 dl olje
2 ss cumin
1 ss paprikapulver
2 ts koriander
1 ts oregano
3/4 ts kajennepepper
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper

Chilisaus:
1 boks knuste tomater
1/4 løk, finhakket
1/4 paprika, finhakket
1 finhakket rød chili, med frø
2 ss cumin
1 ts kebabkrydder
1 ts salt
1 ts pepper

Yoghurtsaus:
2 dl gresk/tyrkisk yoghurt
1 ss majones
1 fedd hvitløk
1 ts mynte
1 ts salt
noen dråper sitronsaft


Fremgangsmåte:
Ha kjøttet i en bolle og press over saften fra en halv sitron. Ha på salt og gni det godt inn i kjøttet.
Finhakk løk og hvitløk og ha det i bollen.
Bland sammen olje og krydder. Hell det over kjøttet og bland godt.
Dekk over bollen og la kjøttet ligge til marinering i minst 5-6 timer, gjerne over natta.

Ha alle ingrediensene til chilisausen i en liten kjele. Kok opp og la småputre i 5-10 minutter.
Kjør sausen glatt med en stavmikser og sil det deretter gjennom en melsikt.

Rør sammen ingrediensene til yoghurtsausen og smak til med sitronsaft.

Stek det ferdigmarinerte kjøttet i en varm panne.
Server med en blandet salat og topp med rød og hvit saus.

Restene av chilisausen kan gjerne fryses, og brukes sammen med kebabkjøtt senere, eller i en tomatbasert saus.



* * *







* * *

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...