torsdag 24. februar 2011

Brokkoli, skinke og ost



En rask og enkel lunsj laget i microen. Har ikke microen din dampkokefunksjon kan du dampe/koke brokkolien på en vanlig ovn. Dropper du skinken smaker retten godt som tilbehør til kjøttretter.


Pr porsjon:

Ingredienser:
100 g frossen brokkoli
15 g smeltet smør
30 g skinke i biter
salt
pepper
30 g revet ost


Fremgangsmåte:
Ha 1 dl vann i den medfølgende dampkokebollen, legg brokkolibukettene på dampristen og legg på lokket. Trykk på symbolet for dampkoking til du får riktig matkategori, dvs frosne grønnsaker (3 på min micro). Still inn vekt og trykk deretter på start.

Ha brokkolien over i en microsikker bolle og strø over skinke. Smelt smøret ved 500 w i 1/2-1 min og ha det over brokkolien. Krydre med salt og pepper, og strø til slutt over ost.

Sett bollen i microen og varm opp i 1-2 minutter, til osten smelter.


Ca næringsinnhold:
Protein: 16,9 g - 25%
Karbohydrat: 2,3 g - 3%
Fett: 22 g - 72%
Kcal: 274


* * *




* * *

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...