10 muffins:
Ingredienser:
1 dl mandelmel
1/2 dl hakkede valnøtter
3/4 dl søtning
1 ss bakekakao, toppet
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljepulver
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/4 ts kanel
1/8 ts revet muskatnøtt
3/4 dl rapsolje
1/2 dl vann
1/2 dl fløte
2 egg
1 1/2 dl revet squash
50 g hakket sjokolade
Fremgangsmåte:
Ha mandelmel, valnøtter, søtning, kakao, fiberhusk, vaniljepulver, natron, bakepulver, salt, kanel og muskat i en bolle, og bland godt.
Visp sammen olje, vann, fløte og egg i en annen bolle.
Tilsett revet squash og rør sammen.
Ha oppi de tørre ingrediensene og rør så vidt sammen.
Rør inn sjokoladebitene.
Fordel røra i 10 små muffinsformer.
Stek ved 175 grader i ca 20 minutter.
Avkjøl på bakerist.
Næringsinnhold pr muffins:
Protein: 5,2 g - 12%
Karbohydrat: 1,9 g - 5%
Fett: 15,4 g - 83%
Kcal: 167
Næringsinnholdet vil variere i forhold til hva slags søtning og sjokolade du bruker.
Jeg brukte 1/2 dl sukrin og 1/4 dl splenda. Sjokoladen jeg brukte har 7 g kh pr 100 g vare.
* * *
* * *
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar