tirsdag 1. mars 2011

Squashpai med kjøttdeig og fetaost



Jeg har lagd bunn av squash til denne paien, men du kan også lage den med vanlig paibunn.


4 porsjoner:

Ingredienser:
Bunn:
1-1 1/2 revet squash
2 egg
100-150 g revet ost

Fyll:
400 g kjøttdeig
1 hakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
2 ts sambal olek
1 1/2 ts tørket mynte
1 ts salt
200 g fetaost i terninger
2 egg


Fremgangsmåte:
Smuldre kjøttdeigen og brun den sammen med løk og hvitløk. Rør inn sambal olek og krydre med mynte og salt. Stek over svak varme i ca 5 minutter og la fyllet deretter avkjøles litt.

Riv squashen og klem den deretter i hendene så du får ut mest mulig væske. Ha den i en bolle. Pisk to egg lett med en gaffel og ha det i bollen sammen med revet ost. Bland godt og trykk så blandingen ned i en paiform. Jeg lager min pai i microen med crispfunksjonen for å spare litt tid, og velger derfor den medfølgende crisp-panna.

Forstek bunnen enten 10 minutter i ovnen ved 200 grader eller 5-6 minutter i microen med crisp.

Bland inn halvparten av fetaosten i kjøttfyllet. Tilsett deretter to lett sammenpiskede egg og bland godt. Fordel fyllet over paibunnen og strø over resten av fetaosten.

Stek paien enten ca 30 minutter ved 200 grader i ovnen, eller 10-12 minutter i microen med crisp.

Server lunken med en salat ved siden av, gjerne tomatsalat.


Ca næringsinnhold pr porsjon:
Protein: 43 g - 29%
Karbohydrat: 4,5 g - 3%
Fett: 44 g - 68%
Kcal: 593


* * *









* * *

1 kommentar:

  1. Nam,nam denne så god ut. Denne skal prøves med en nydelig tomatsalat til:-))

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...