søndag 6. februar 2011

Sjokolademuffins med kremostglasur




16 muffins:


Ingredienser:
75 g mykt smør
1 dl sukrin
4 egg
1 dl kokosmel
2 toppede ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts flytende søtning
1 1/2 dl kremfløte

Glasur:
100 g sukkerfri, hvit sjokolade
75 g philadelphiaost


Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin til en myk krem.
Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg.
Ha deretter i kokosmel, bakekakao, bakepulver og vaniljepulver, og bland godt.
Til slutt har du i flytende søtning og kremfløte og pisker til en jevn røre.

Fordel røra i 16 små muffinsformer (gjerne doble former).
Stek muffinsene midt i ovnen, ved 200 grader, i ca 15 minutter.
Avkjøl på bakerist.

Smelt den hvite sjokoladen til glasuren over vannbad, og la den bli litt avkjølt.
Ha kremosten i en bolle og rør til den er myk. Rør deretter inn sjokoladen.

Smør litt glasur oppå muffinsene og sikt over litt kakao.
Sett dem i kjøleskapet en time før servering.


Næringsinnhold pr muffins, med glasur:
Protein: 3,7 g - 11%
Karbohydrat: 1,5 g - 4%
Fett: 12,9 g - 85%
Kcal: 143

Næringsinnhold pr muffins, uten glasur:
Protein: 3,1 g - 12%
Karbohydrat: 0,7 g - 3%
Fett: 9,6 g - 85%
Kcal: 102


* * *




* * *

14 kommentarer:

  1. Fin blogg du har, med mange gode oppskrifter! Hvor får du tak i sukkerfri, hvit sjokolade? Finner det ingen steder...

    SvarSlett
  2. Den fra Balance, som jeg har brukt her, har jeg kjøpt på Meny. Ellers har Cavalier en hvit, som man får på helsekosten :o)

    SvarSlett
  3. mmm å gud de muffinsene så helt himmelsk ut, er det virkelig mulig at det er greit å spise på diett?hm

    SvarSlett
  4. Under alle innlegg kommer det opp "You might also like", og her har jeg sett en oppskrift som heter noe sånt som "karamellskum med sjokolade", men når jeg klikker på linken står det at siden ikke finnes lenger. Har du den oppskriften? Det så så fristende ut på bildet ;)

    SvarSlett
  5. Marianne: Ja, men alt med måte ;oP

    Anonym: Vet ikke helt hva som hadde skjedd, men nå virker ihvertfall linken igjen :o)
    http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/12/karamellskum-med-sjokoladetrekk.html

    SvarSlett
  6. Åhh, ser nydelig ut, og jeg har akkurat fått kokosmel så dette skal prøves:)

    SvarSlett
  7. Vi laget disse i går, og har lagt de ut på bloggen vår (med lenke til deg selvsagt). Vi laget en litt annen glasur med philadelphiaost, meierismør og creme fraishe. Det litt syrlige passet utmerket til sjokoladesmaken. Takk for flott muffinsoppskrift!

    SvarSlett
  8. Swimzy: Håper de falt i smak om du prøvde :o)

    Hanne og Kari: Tusen takk for tilbakemelding :o)

    SvarSlett
  9. Åh, disse muffinsene ble farlig gode!! Herlig god glasur også! *slurp*

    SvarSlett
  10. Hehe Lisbeth, heldigvis likte samboeren min de så godt at han spiste opp nesten alle ;oP

    SvarSlett
  11. Hei, super blogg!
    Hvor får du tak i kokosmel og vaniljepulver?

    SvarSlett
  12. Takk for det :o) Du får tak i begge deler på helsekosten.

    SvarSlett
  13. Kan disse fryses??

    SvarSlett
  14. Jeg ville nok fryst de uten glasur, og heller tatt på glasur ved servering :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...