onsdag 23. februar 2011

Muffins med granateple



Studier har vist at granateple styrker immunforsvaret, og kan beskytte mot blant annet prostatakreft. Det er proppfullt av antioksodanter, bare nyper og valnøtter inneholder mer. Granateple har et karbohydratinnhold på 7,8 g kh pr 100 g vare, så det er ikke noe jeg ville ha spist hver dag, men noen frø i en muffins en sjelden gang kan jeg unne meg. Granateplefrøene kan byttes ut med f.eks bringebær.




12 muffins:

Ingredienser:
50 g smeltet smør
3 egg
1/2 dl sukrin
1 1/2 dl mandelmel
1/2 dl hakkede nøtter
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
3/4 ts kanel
1 1/2 dl kefir
3/4 ss flytende søtning
1 dl granateplefrø


Fremgangsmåte:
Start med å ta ut frøene av granateple. Her er en video som forklarer hvordan du gjør det.

Smelt smøret og la det avkjøles litt.

Pisk egg og sukrin til en luftig eggedosis. Vend inn mandelmel, nøtter, fiberhusk, bakepulver og kanel. Rør deretter inn det smeltede smøret, kefir, flytende søtning og granateplefrø.

Fordel røra i 12 papirformer og sett dem i et muffinsbrett (eller bruk doble former).

Stek midt i ovnen ved 190 grader i ca 20 minutter.


Ca næringsinnhold pr muffins:
Protein: 6,1 g - 23%
Karbohydrat: 1,9 g - 7%
Fett: 8,1 g - 70%
Kcal: 105


* * *







* * *

2 kommentarer:

  1. Marianne / senorita24. februar 2011 kl. 20:46

    Litt teit spm her men... :D I granateplene, er det bare frøene man spiser da??

    SvarSlett
  2. Ja, granateple består omtrent bare av frø og det gule rundt frøene smaker bare bittert.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...