4 porsjoner:
Ingredienser:
400-500 g kjøttdeig av svin
1 finhakket løk
1 hakket stilk stangselleri
1 hakket paprika
3 finhakkede hvitløksfedd
2 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1-2 ss kjøttfond
5 dl vann
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1/2 ts koriander
1/2 ts cumin
pepper
salt
Fremgangsmåte:
Brun svinekjøttet ved sterk varme, bruk stekespaden så kjøttet blir kornete. Krydre med salt og pepper.
Skru ned varmen til middels og tilsett løk, selleri, paprika og hvitløk. La det surre under lokk i ca 5 minutter. Rør av og til.
Tilsett tomatpurè og stek videre under omrøring i ca 1 minutt.
Ha oppi resten av ingrediensene og bland godt. Varm opp til kokepunktet, slå ned varmen og la det trekke under lokk i 30-40 minutter.
Tilsett eventuelt litt mer chili, om du synes suppen er for svakt krydret.
Server med rømme ved siden av.
Ca næringsinnhold pr porsjon:
Protein: 22,4 g - 45%
Karbohydrat: 3,3 g - 7%
Fett: 10,5 g - 48%
Kcal: 201
* * *
* * *
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar