mandag 4. oktober 2010

Fromasjkake på sjokoladebunn

I dag har det blitt restemiddag, så da får det bli en kakeoppskrift i stedet ;o)



Kakebunn:

Ingredienser:
100 g smør
200 g søtning*
2 egg
50 g mandelmel
3 ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
75 g hakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og pisk inn sukker.
Rør deretter inn eggene, og så mandelmel, kakao, bakepulver og vaniljepulver.
Tilsett de hakkede valnøttene til sist.
Hell røren i en springform (23-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

*) Jeg brukte 100 g sukrin og 10 g hermesetas.


Limefromasj:

Ingredienser:
4 plater gelatin
1 lime
Fun Light med lime-smak
2 ts søtning**
2 egg
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Press ut saften av limen og bland det med fun light så du får ca 1 dl væske tilsammen.
Press vannet ut av gelatinen og smelt den deretter i litt av saften.
Kjøl ned og bland inn resten av saften.
Visp eggehviter og 1 ts søtning stivt, og eggeplommer og 1 ts søtning til eggedosis. Pisk kremfløten stiv.
Tilsett eggedosisen i saften, og vend forsiktig inn eggehvitene og kremen i massen.
Hell fromasjen over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (ca 4 timer)

**)Jeg brukte hermesetas.

Fromasjen kan også lages uten bunn. Hell den da i en skål før du setter den i kjøleskapet.



Her er fromasjen servert uten bunn, men med sjokoladesaus.

Sjokoladesaus lagde jeg ved å koke opp 25 g smør, 50 g sukrinmelis og 1 dl fløte i en kjele under omrøring.
La blandingen småkoke i ca 2 minutter under konstant omrøring. Trekk så kjelen av platen.
Brekk opp 50 g sukkerfri mørk sjokolade og ha det i fløteblandingen. Rør til all sjokolade er smeltet, og avkjøl sausen.





8 kommentarer:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!

    SvarSlett
  2. Min bunn fikk en beisk smak... Brukte 100 gram Spelnda og 10 gram Natreen, da jeg ikke hadde det søtningen du hadde.
    Er dette grunnen til den beiske smaken tro?..
    Ellers så var fromasjen yummy!! :)
    Håper på svar fra deg, for denne vil jeg gjerne få til :)

    SvarSlett
  3. Hei Bente,
    100 g splenda hørtes veldig mye ut. Sukrin veier det samme som sukker, mens splenda, hermesetas og natreen veier en tiendel. Skal du bruke en blanding av splenda og hermesetas som søtning må du bruke 20 g tilsammen :o)

    SvarSlett
  4. A-ha, ja da er det nok det som er grunnen til den rare smaken ja :) Tusen takk for oppklaringen, det er så vanskelig å være ny i dette med lavkarbo diett og nye ingredienser, men du har slike utrolig inspirerende og gode oppskrifter som er med på å gjøre diettlivet spennende og kjekt :)

    SvarSlett
  5. Hermesetas har jeg ikke hørt om.... Hva er forskjellen på det og feks Splenda?
    Ellers må jeg jo skryte av bloggen din, jeg også! Mange fabelaktig gode oppskrifter! :-)

    SvarSlett
  6. Både Hermesetas og Splenda er "lettstrø". Splenda er laget av sucralose mens Hermesetas inneholder aspartam og acesulfam-K. Hermesetas har jeg kjøpt i Sverige :o)

    SvarSlett
  7. Akkurat ja. :-)
    Men da bruker jeg bare Splenda siden jeg ikke har Hermesetas. :-)

    SvarSlett
  8. Ja, det går like bra Kjersti :o) Bare husk at Splenda veier en tiendel av det sukrin og sukker gjør :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...