Ingredienser:
Tertebunn:
105 g mandelmel70 g mykt smør i terninger
1,5 ss sukrinmelis
1 ss sitronsaft
Fyll:
1 egg
60 g søtning*
1,5 ss kakao
60 g malte mandler
2 ss fløte
syltetøy**
12 skåldede mandler
Fremgangsmåte:
Bland mandelmel, smør og sukrinmelis i en foodprocessor i ca 10 sekunder.
Tilsett sitronsaft og kjør til du får en sammenhengende masse.
Pakk deigen inn i plastfolie og legg den kaldt i ca 30 minutter.
Pisk egg og søtning til fyllet hvitt, og sikt kakaopulver over.
Rør forsiktig inn malte mandler og fløte.
Del tertedeigen i 12 biter, og trykk hver bit ut i en liten aluminiumsform, sandkakeform eller lignende.
Legg en liten teskje med syltetøy og ca en spiseskje med sjokoladefyll på hver bunn. Legg deretter en mandel i midten av hver terte.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter.
La tertene hvile litt i formen før du tar dem ut og avkjøl de deretter på rist.
*)Jeg brukte 2 g hermesetas og 40 g sukrin
**)Jeg brukte Lerum sitt eple- og pæresyltetøy uten tilsatt sukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar