søndag 10. oktober 2010

Sjokolade- og mandelterter




Ingredienser:

Tertebunn:
105 g mandelmel
70 g mykt smør i terninger
1,5 ss sukrinmelis
1 ss sitronsaft



Fyll:
1 egg
60 g søtning*
1,5 ss kakao
60 g malte mandler
2 ss fløte
syltetøy**
12 skåldede mandler


Fremgangsmåte:
Bland mandelmel, smør og sukrinmelis i en foodprocessor i ca 10 sekunder.
Tilsett sitronsaft og kjør til du får en sammenhengende masse.
Pakk deigen inn i plastfolie og legg den kaldt i ca 30 minutter.

Pisk egg og søtning til fyllet hvitt, og sikt kakaopulver over.
Rør forsiktig inn malte mandler og fløte.

Del tertedeigen i 12 biter, og trykk hver bit ut i en liten aluminiumsform, sandkakeform eller lignende.
Legg en liten teskje med syltetøy og ca en spiseskje med sjokoladefyll på hver bunn. Legg deretter en mandel i midten av hver terte.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter.

La tertene hvile litt i formen før du tar dem ut og avkjøl de deretter på rist.


*)Jeg brukte 2 g hermesetas og 40 g sukrin
**)Jeg brukte Lerum sitt eple- og pæresyltetøy uten tilsatt sukker.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...