søndag 10. oktober 2010

Lammekoteletter med ratatouille og pestoblomkål



Ingredienser:
8 lammekoteletter
salt og pepper

Ratatouille:
1 løk
2 fedd hvitløk
1 squash
1 grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
1-2 dæsj(er) flytende buljong
timian, salt og pepper

Pestoblomkål:
500 g blomkålbuketter
1 liten skvett fløte
2-3 ss pesto (hjemmelaget* eller ferdigkjøpt)

Fremgangsmåte:
Kok blomkålbukettene møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og tilsett fløte og pesto. Bruk stavmikser for å få en glatt mos.

Kutt grønnsakene til ratatouillen i biter, og surr de i litt olje i en stekepanne.
Ha over hermetiske tomater og flytende buljong. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian.

Stek kotelettene i 2-3 minutter på hver side.
Trekk pannen av varmen, legg på lokk og etterstek kotelettene litt på begge sider.


*)Pesto:
Ingredienser:
60 g solsikkekjerner (eller pinjekjerner, mandler eller valnøtter)
5-6 ss hakket frisk basilikum (eller 3 ss tørket)
2-3 fedd hvitløk
50 g revet parmesan
1,5-2 dl kaldpresset ekstra virgin olivenolje
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rist solsikkekjernene gyldne i en tørr, varm stekepanne.
Findel frøene litt ved hjelp av en foodprocessor/stavmikser.
Tilsett basilikum, hvitløk og parmesan og kjør mikseren til alt er blandet.
Hell olje litt etter litt mens maskinen går, og smak til slutt til med salt og pepper.





2 kommentarer:

  1. Heisann!!
    Vil bare si at du har en fantastisk oppskriftsblogg.
    Geniale de bildene av ingrediensene, lurer alltid på hvilket merke ol. når man skal prøve en oppskrift.
    Liker at det er så detaljerte med bilder.

    Hilsen navnsøster Lisbeth

    SvarSlett
  2. Takk for det, Lisbeth :o) Nå mangla dessverre akkurat dette innlegget ingrediensbilde, men ;o)

    Det skiller jo ofte endel karbohydrater innenfor samme produkt, men fra forskjellige produsenter. Tenkte jeg skulle lage en oversikt over produkter med lav kh etterhvert også :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...