onsdag 6. oktober 2010

Sjokoladesnurrer




Ingredienser:
75 g smør
1,5 dl Qskyr naturell
0,5 dl vann
1/2 pakke fersk gjær for søte deiger
1/2 ss fiberhusk
2 egg
120 g sukrin
100 g glutenmel
80 g cocosmel
40 g bakemiks
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:
Smelt smøret, tilsett vann og skyr og rør til en glatt røre. La det bli fingervarmt (ca 37 grader).
Smuldre gjæren i bakebollen og hell den lunkne væsken over. Når gjæren er oppløst tilsettes fiberhusk. Rør om og la svelle i 10 minutter.
Rør inn eggene og deretter resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen.
Legg plastfolie over og under deigen og kjevle deigen til et rektangel, ca 25*30 cm.
La deigen hvile mellom plastfolien mens du lager sjokoladefyllet.


 
Sjokoladefyll:
75 g mykt smør
2 ss sukrinmelis
1 ss kakao

Rør sammen ingrediensene til en myk krem.


Fjern plastfolien på toppen av deigen og smør på sjokoladefyllet. Ønsker du mer sjokoladesmak kan du doble oppskriften til fyllet.
Bruk plastfolien under deigen til å rulle leiven stramt sammen fra langsiden, og fjern deretter folien.
Skjær rullen i skiver og legg dem i store muffinsformer (sjokoladefyllet smelter i ovnen).
Pensle over bollene med lett sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved ca 200 grader i 15-20 minutter.

Deigen gir ca 16 sjokoladesnurrer, og det gir ca 2 karbohydrat pr sjokoladesnurr.










9 kommentarer:

  1. Må absolutt prøves!!! Nam, så lekkert :)

    SvarSlett
  2. Har brukt oppskriften din til å lage kanelsnurrer. Hadde ikke alle typen ingredienser du hadde så jeg endret deigen til å passe det jeg hadde i hus. De ble nyyydelig god! Nam, har henvist til dine sjokoladesnurrer i min oppskrift, så du har fått kred;) Takk for gode ideer og oppskrifter! :)

    SvarSlett
  3. Vet du hele næringsinnholdet i deigen? Evt. hva jeg kan bytte ut for å få den med litt mindre fett? Jeg er ikke lavkarbo, men passer vekten :)

    SvarSlett
  4. HeiHei. Mange gode og bra oppskrifter her. Super side som gir mye motivasjon :)
    Men lurte litt på hvor du kjøper noen av ingrediensene dine, som: sukrinmelisen, glutenmelet, cocosmel, bakemiksen? Er det på helsekost eller bestiller du noe av dette over nette? Har lett litt, men finner bare andre varianter. (supert at du legger disse bildene med oppskriftene dine)

    -A.K

    SvarSlett
  5. Sukrinmelis, glutenmel og cocosmel fåes på helsekosten. Bakemiks finnes i enkelte meny-butikker og kan også bestilles på ketolyse.no.

    Øverst på bloggen her er det en fane som heter ingredienser, der står endel av de mer uvanlige ingrediensene jeg bruker listet opp, og også hvor man får tak i det :o)

    SvarSlett
  6. Hei!
    Takk for alle de herlige oppskriftene dine! Jeg lurer bare på en ting:
    min mann er allergisk mot nøtter. Er det mulig å bytte ut cocsmelet med noe annet mel i denne oppskriften?

    SvarSlett
  7. ... og forresten: hvor mye karbohydrater og fett er det i denne? :)

    SvarSlett
  8. Du kan jo eventuelt prøve med mer bakemiks istedet for kokosmelet. Da må du nok i såfall redusere litt på vannet, fordi kokosmelet trekker til seg mer væske enn bakemiks. Og kanskje også bruke mer søtning siden kokosmelet er naturlig søtt. Det er ca 2 g kh pr stykk.

    SvarSlett
  9. Hva kan man erstatte med bakemiks?
    Hva er egentlig egenskapen til bakemiks?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...