lørdag 30. oktober 2010

Squash-lasagne



Ingredienser:
1 squash

Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig
100 g bacon
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 stangselleri
1 paprika
2 ss tomatpurè
1 boks hermetiske tomater, knuste
1 dl kjøttbuljong
2 ss fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts basilikum
2 ts persille
1 ts oregano
1/4 ts muskat

Ostesaus:
1 egg
250 g ricotta
40 g revet parmesan
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

2 mozarellaballer (ca 250 g)

Topping:
20 g revet parmesan
basilikum

Fremgangsmåte:
Skjær opp squashen i tynne skiver med en ostehøvel. Legg skivene på litt tørkepapir og dryss over salt for å få ut noe av fuktigheten.

Stek kjøttdeig og bacon. Finhakk grønnsakene og stek de sammen med kjøttet et par minutter.
Tilsett resten av ingrediensene til kjøttsausen og rør godt. Kok opp og la småkoke i 30 minutter.

Pisk egget lett og bland det med ricotta, parmesan, salt og pepper.

Dekk bunnen av en ildfast form (ca 20x30 cm) med squashskiver og smør halvparten av ostesausen over. Legg så på halvparten av kjøttsausen og deretter mozarella i skiver.
Gjenta prosessen med squash, ostesaus, kjøttsaus og mozarella.
Strø tilslutt over revet parmesan og basilikum.

Stek i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.


* * *








* * *


4 kommentarer:

  1. Tusen takk for fin oppskrift, denne var veldig god. Men jeg lurte på en ting, lager du denne i en liten form? Jeg synes det var vanskelig å dekke squashlagene med ostesaus, og deretter ostesausen med kjøttsaus, om du skjønner. Jeg brukte en form på sånn cirka 40x25cm.

    God onsdag!

    SvarSlett
  2. Hei Charlotte,
    Formen jeg brukte var ca 20x30 cm. Jeg skal skrive det inn i oppskriften :o)

    SvarSlett
  3. Hei :) hva annet enn ricotta går det ann å bruke? Finner ikke dette noe sted jeg. :O

    SvarSlett
  4. Ricotta står som regel sammen med mascarpone osten, og har ganske lik pakning.

    Du kan prøve med en nøytral fløteost, f.eks philadelphia :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...