torsdag 27. januar 2011

Knekkebrød




Ca 32 stykker:

Ingredienser:
100 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
50 g knuste linfrø
50 g sesamfrø
25 g kruskakli
25 g hvetekim
2 ss fiberhusk
1 ts salt
6 dl vann


Fremgangsmåte:
Mal halvparten av solsikke- og gresskarkjernene i en foodprocessor.
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen. La massen stå og svelle i ca 10 minutter.

Kle to stekebrett med bakepapir og fordel massen jevnt og tynt utover på stekebrettene. Det letteste er å bruke engangshansker. Om du ikke har det kan du tre hånda inn i en brødpose. Eventuelt kan du bruke en slikkepott til å smøre/trykke det utover.

Stek begge brettene samtidig ved 160 grader (varmluft). Ta ut brettene etter ca 10 minutter og skjær i passe biter med et pizzahjul.
Sett deretter knekkebrødene i ovnen igjen i ca 60 minutter. Bytt plass på brettene i ovnen etter ca halve steketiden.

Fjern bakepapiret og avkjøl på rist.


Ca næringsinnhold pr knekkebrød:
Protein: 2,5 g - 19%
Karbohydrat: 0,7 g - 5%
Fett: 4,5 g - 76%
Kcal: 53


Inspirasjon til knekkebrødene har jeg fått fra Nannah (lavkarbo.no) og dinmat


* * *




* * *

10 kommentarer:

  1. Hvorfor skriver du % etter mengden kcal, karbs osv?
    Ellers såg de jo bare kjempe gode ut disse knekkebrødene.

    SvarSlett
  2. Knekkebrødene er veldig gode :o)

    Jeg lister opp prosenten fordi enkelte er opptatt av hvor stor andel av måltidet f.eks fett utgjør :o)

    SvarSlett
  3. Det er aldeles perfekt at du skriver opp prosenten :)

    SvarSlett
  4. Tusen takk for at du deler... Disse er fantastisk gode - i am addicted!:)

    SvarSlett
  5. De lages ofte her i huset også :o)

    SvarSlett
  6. Disse er kjempegode! Jeg har linket til oppskriften din i bloggen min, håper det er iorden! Sammen med litt skryt og anbefaling om å besøke bloggen din, selvfølgelig :)

    SvarSlett
  7. Tusen takk for det, Silje :o)

    Jeg har akkurat en ny ladning i ovnen nå ;o)

    SvarSlett
  8. Jeg har laget en variasjon av den på din mat men med havregryn,sammalt spelt, solsikkekjerner, kruskakli, linfrø, valnøtter og vann. Er ikke så glad i hvetekim, fiberhusk eller gresskarkjerner..hva kan jeg gjøre for å få de mer lavkarboaktig?? Reagerte sist på de med å få masse kviser, men jeg skjønner det når jeg ser hvor mye fett i de...

    SvarSlett
  9. I stedet for hvetekim kan du bruke mer kruskakli og i stedet for gresskarkjerner kan du bruke mer solsikkekjerner. Fiberhusk brukes for å få det til å henge sammen, og gir ingen smak :o)

    SvarSlett
  10. Jeg har ikke varmluftsovn, så tenkte jeg skulle tipse om min metode. :) Med over- og undervarme er det ikke nødvendigvis så effektivt å steke to brett samtidig, men dette fungerer for meg:

    - Sett ovnen på 150 grader.
    - Stek 1 brett i 10 minutter midt i ovnen, ta ut og skjær ruter
    - Stek i 25 minutter til, ta ut og vend det over på rist, dvs. så bakepapiret er oppå. Ta av bakepapiret.
    - Sett inn brett 2 midt i ovnen og risten med det første brettet øverst.
    - Etter 10 minutter, når brett 2 er klart til ruting, skal brett 1 være ferdigstekt

    Litt mer effektivt enn å steke ett og ett brett i en time. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...