24 biter:
110 g usaltet smør
1 dl sukrin
1-2 ss splenda
1 ts vaniljepulver
1 ts yaconsirup
130 g mandelmel
1/2 ts havsalt
Topping:
150 g hakket mørk sjokolade 50g hakkede, ristede mandler
Fremgangsmåte:
Ha mandlene på en bakepapirkledd stekeplate og rist de ved 175 grader i ca 8 minutter. La de avkjøles, og hakk de deretter i biter.
Smelt smøret over svak varme. Hell det over i en bolle og rør inn sukrin, splenda, vaniljepulver og yaconsirup. Tilsett deretter mandelmel og salt og bland godt sammen.
Fordel deigen i en bakepapirkledd firkantet form (ca 23*23 cm).
Stek midt i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter, eller til bunnen er gyldenbrun med godt brunede kanter.
Fjern fra ovnen og spre straks hakket sjokolade over den varme bunnen.
Sett kaken i ovnen igjen i et par minutter, til sjokoladen er myk.
Fjern fra ovnen og bruk en slikkepott til å fordele sjokoladen jevnt over bunnen.
Strø over mandler og la kaken avkjøles i formen.
Skjær i passende biter og oppbevar i en tett boks.
Ca næringsinnhold pr bar:
Protein: 2,6 g - 14%
Karbohydrat: 1 g - 6%
Fett: 6,5 g - 80%
Kcal: 80
* * *
* * *
I love you, hehe!
SvarSlettMosepjusk.
Hehe.. ;o) De er faktisk enda bedre dagen derpå.. :o)
SvarSlettFantastisk!!!!!!!!!! Lagde dem i går og satte dem i kjøleskapet til dessert i dag:)
SvarSlettBloggen din er helt rå!!!
Bloggen din er helt fantastisk! Skal ta i bruk flere av oppskriftene dine. Keep up the good work! :)
SvarSlettTusen takk for hyggelige kommentarer, Anonym og Renate :o)
SvarSlettHva kan man bruke istedefor Yaconsirup? Får ikke tak i det her, men de har Agavesirup på helsekosten her jeg bor. Kan jeg bruke det kansje?
SvarSlettELSKER bloggen din Lisbeth! Har bestilt diverse ting på nett, inkludert yaconsirupen :) Får den på lørdag, og gleeeder meg til å teste ut toffee-barene! Ikke meningen å "stjele" et spørsmål fra deg, men anonym; tenkte det samme, så sjekket det ut. Men det viser seg at agavesirupen har høy Glykemisk Indeks, og egner seg derfor ikke å bruke i stedet for Yacon. Kjøp den her: http://www.okosjokolade.no/alternativer-til-sukker/yaconsirup.html
SvarSlettÅhh dette ser nydelig ut:)
SvarSlettDisse var rett og slett herlige! Hadde en litt liten form, så jeg laget en og en halv oppskrift, og stekte bunnen i to omganger - så jeg fikk to "kaker". Skummelt gode, og veldig mektige!
SvarSlettKan de fryses tror du?
Lisbeth: Bare fint at du svarte på spørsmålet :o)
SvarSlettJa de er gode, og blir bare bedre etter en dag eller to ;o)
Jeg har ikke prøvd å fryse dem, men vil tro det går greit :o)
Tok med en liten bit til hver av mine kolleger på jobb, og alle synes det var altfor gode til å være sukkerfrie ;) Jeg fikk streng beskjed om å ta med dagen etter også, og det førte til at jeg nesten ble overfalt før jeg kom inn døra på kontoret neste dag... hehe! :D
SvarSlettHehehe.. ;oP
SvarSlettOm jeg dropper saltet, kan jeg bruke saltet smør da? Yakon sirupen, kan jeg ikke bytte den ut med monin sukkerfri sirup? Digger bloggen din!
SvarSlettSiv Karin: Du kan sikkert bruke både saltet smør og havsalt om du vil, kombinasjonen sjokolade, karamell, nøtter og salt er jo bare godt ;o) Og monin sin sirup kan du sikkert også bruke :o)
SvarSlettDisse trengte så absolutt en natt i kjøleskapet. Lagde i går kveld, men synes ikke den ble så alt for god, delvis på grunn av den kalde Sukrin-smaken. Men nå er den så mye bedre.
SvarSlettLisbeth, vet du om det går å fryse disse?
Silje: Du kan eventuelt bytte ut noe sukrin med splenda hvis du synes det blir for mye sukrin-smak :o) Jeg har ikke prøvd, men tror godt de kan fryses.
SvarSlettTakk for svar. Skal prøve å bytte ut litt av sukrinen neste gang. Og jeg (og håper) de kan fryses :)
SvarSlettHei! Har ikke Splenda. Kan jeg bytte ut Splenda med evt sukrin eller sukrinmelis, eller natreen? Og er det samme mengde da? Takknemlig for svar :-)
SvarSlettGrunnen til at jeg har litt splenda i oppskriften er for å ta vekk den kalde ettersmaken man ofte får av sukrin. Du kan gjerne bruke natreen i stedet, og da bruker du samme mengde.
SvarSlettBakte disse igjen i går, og reduserte sukrinmengden til 0,75 dl. Kunne sikkert brukt bare 0,5 dl, uten nødvendigvis å ha i mer Splenda, for de er søte nok. Synes smaken ble bedre denne gangen.
SvarSlettJeg la forresten restene i fryseren forrige gang, og det gikk veldig bra :)
Tusen takk for tilbakemelding, Silje.. kjekt å vite :o)
SvarSlettÅhhh de er nydelige!!! Har laga dem mange ganger, superpopulære ! Tar søtsuget så det holder :D Tusen hjertelig takk for denne knallgode oppskriften !
SvarSlettKan man erstatte vaniljepulveret med noe annet?
SvarSlett