søndag 23. januar 2011

Eplekake med syltetøy og vaniljekrem




Ingredienser:
Bunn:
200 g smør, romtemperert og mykt
1 1/2 dl sukrin
1 dl splenda
3 egg
150 g mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts kardemomme

Vaniljekrem:
1 1/2 dl kremfløte
1/2 ts johannesbrødkjernemel (JBKM)
2 eggeplommer
1/2 dl sukrin
1 vaniljestang
 
Topping:
eplesyltetøy uten sukker
bringebærsyltetøy uten sukker
mandelflak




Fremgangsmåte:
Start med vaniljekremen; rør ut JBKM i litt av fløten i en liten kjele. Tilsett deretter resten av fløten gradvis men du hele tiden rører.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha både frø og stilk i kjelen.
Tilesett resten av ingrediensene til vaniljekremen i kjelen og varm opp under omrøring. Fortsett å røre til kremen tykner, den må ikke koke.
Ta ut vaniljestangen og avkjøl kremen i kaldt vannbad.

Mens vaniljekremen kjølner forbereder du bunnen. Pisk smør, sukrin og splenda til en jevn krem.
Visp inn eggene, ett om gangen.
Ha deretter i resten av ingrediensene og bland til en fin, jevn deig.

Kle bunnen i en kakeform (ca 25 cm i diameter) med bakepapir og trykk deigen jevnt ned i formen.
Smør deretter først et lag med eplesyltetøy og så et lag med bringebærsyltetøy på kakebunnen.
Bre så vaniljekremen jevnt over syltetøyet og strø mandelflak over kaka til slutt.

Stek ved 180 grader i ca 45 minutter.


Ca næringsinnhold i bunnen:
Protein: 84 g - 15%
Karbohydrat: 18 g - 3%
Fett: 199 g - 82%
Kcal: 2200

Ca næringsinnhold i vaniljekremen:
Protein: 9 g - 5%
Karbohydrat: 4 g - 3%
Fett: 68 g - 92%
Kcal: 666


* * *






* * *

4 kommentarer:

  1. Denne er bakt i dag. Skulle egentlig servere den sammen med et par andre kaker i morgen, men vi klarte ikke å la være en prøvesmak - og den var nydelig! Tusen takk for super oppskrift :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for koselig tilbakemelding Wenche :o)

    SvarSlett
  3. Denne skal prøves! Takk for oppskrift! :-D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...