søndag 30. januar 2011

Toffee bars



24 biter:


Ingredienser:
110 g usaltet smør
1 dl sukrin
1-2 ss splenda
1 ts vaniljepulver
1 ts yaconsirup
130 g mandelmel
1/2 ts havsalt


Topping:
150 g hakket mørk sjokolade
50g hakkede, ristede mandler



Fremgangsmåte:
Ha mandlene på en bakepapirkledd stekeplate og rist de ved 175 grader i ca 8 minutter. La de avkjøles, og hakk de deretter i biter.

Smelt smøret over svak varme. Hell det over i en bolle og rør inn sukrin, splenda, vaniljepulver og yaconsirup. Tilsett deretter mandelmel og salt og bland godt sammen.

Fordel deigen i en bakepapirkledd firkantet form (ca 23*23 cm).
Stek midt i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter, eller til bunnen er gyldenbrun med godt brunede kanter.

Fjern fra ovnen og spre straks hakket sjokolade over den varme bunnen.
Sett kaken i ovnen igjen i et par minutter, til sjokoladen er myk.
Fjern fra ovnen og bruk en slikkepott til å fordele sjokoladen jevnt over bunnen.
Strø over mandler og la kaken avkjøles i formen.

Skjær i passende biter og oppbevar i en tett boks.


Ca næringsinnhold pr bar:
Protein: 2,6 g - 14%
Karbohydrat: 1 g - 6%
Fett: 6,5 g - 80%
Kcal: 80


* * *







* * *

23 kommentarer:

  1. I love you, hehe!
    Mosepjusk.

    SvarSlett
  2. Hehe.. ;o) De er faktisk enda bedre dagen derpå.. :o)

    SvarSlett
  3. Fantastisk!!!!!!!!!! Lagde dem i går og satte dem i kjøleskapet til dessert i dag:)
    Bloggen din er helt rå!!!

    SvarSlett
  4. Bloggen din er helt fantastisk! Skal ta i bruk flere av oppskriftene dine. Keep up the good work! :)

    SvarSlett
  5. Tusen takk for hyggelige kommentarer, Anonym og Renate :o)

    SvarSlett
  6. Hva kan man bruke istedefor Yaconsirup? Får ikke tak i det her, men de har Agavesirup på helsekosten her jeg bor. Kan jeg bruke det kansje?

    SvarSlett
  7. ELSKER bloggen din Lisbeth! Har bestilt diverse ting på nett, inkludert yaconsirupen :) Får den på lørdag, og gleeeder meg til å teste ut toffee-barene! Ikke meningen å "stjele" et spørsmål fra deg, men anonym; tenkte det samme, så sjekket det ut. Men det viser seg at agavesirupen har høy Glykemisk Indeks, og egner seg derfor ikke å bruke i stedet for Yacon. Kjøp den her: http://www.okosjokolade.no/alternativer-til-sukker/yaconsirup.html

    SvarSlett
  8. Åhh dette ser nydelig ut:)

    SvarSlett
  9. Disse var rett og slett herlige! Hadde en litt liten form, så jeg laget en og en halv oppskrift, og stekte bunnen i to omganger - så jeg fikk to "kaker". Skummelt gode, og veldig mektige!

    Kan de fryses tror du?

    SvarSlett
  10. Lisbeth: Bare fint at du svarte på spørsmålet :o)

    Ja de er gode, og blir bare bedre etter en dag eller to ;o)

    Jeg har ikke prøvd å fryse dem, men vil tro det går greit :o)

    SvarSlett
  11. Tok med en liten bit til hver av mine kolleger på jobb, og alle synes det var altfor gode til å være sukkerfrie ;) Jeg fikk streng beskjed om å ta med dagen etter også, og det førte til at jeg nesten ble overfalt før jeg kom inn døra på kontoret neste dag... hehe! :D

    SvarSlett
  12. Om jeg dropper saltet, kan jeg bruke saltet smør da? Yakon sirupen, kan jeg ikke bytte den ut med monin sukkerfri sirup? Digger bloggen din!

    SvarSlett
  13. Siv Karin: Du kan sikkert bruke både saltet smør og havsalt om du vil, kombinasjonen sjokolade, karamell, nøtter og salt er jo bare godt ;o) Og monin sin sirup kan du sikkert også bruke :o)

    SvarSlett
  14. Disse trengte så absolutt en natt i kjøleskapet. Lagde i går kveld, men synes ikke den ble så alt for god, delvis på grunn av den kalde Sukrin-smaken. Men nå er den så mye bedre.

    Lisbeth, vet du om det går å fryse disse?

    SvarSlett
  15. Silje: Du kan eventuelt bytte ut noe sukrin med splenda hvis du synes det blir for mye sukrin-smak :o) Jeg har ikke prøvd, men tror godt de kan fryses.

    SvarSlett
  16. Takk for svar. Skal prøve å bytte ut litt av sukrinen neste gang. Og jeg (og håper) de kan fryses :)

    SvarSlett
  17. Hei! Har ikke Splenda. Kan jeg bytte ut Splenda med evt sukrin eller sukrinmelis, eller natreen? Og er det samme mengde da? Takknemlig for svar :-)

    SvarSlett
  18. Grunnen til at jeg har litt splenda i oppskriften er for å ta vekk den kalde ettersmaken man ofte får av sukrin. Du kan gjerne bruke natreen i stedet, og da bruker du samme mengde.

    SvarSlett
  19. Bakte disse igjen i går, og reduserte sukrinmengden til 0,75 dl. Kunne sikkert brukt bare 0,5 dl, uten nødvendigvis å ha i mer Splenda, for de er søte nok. Synes smaken ble bedre denne gangen.

    Jeg la forresten restene i fryseren forrige gang, og det gikk veldig bra :)

    SvarSlett
  20. Tusen takk for tilbakemelding, Silje.. kjekt å vite :o)

    SvarSlett
  21. Åhhh de er nydelige!!! Har laga dem mange ganger, superpopulære ! Tar søtsuget så det holder :D Tusen hjertelig takk for denne knallgode oppskriften !

    SvarSlett
  22. Kan man erstatte vaniljepulveret med noe annet?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...