Nå er det omtrent akkurat en måned siden MAX Micro flyttet inn på kjøkkenet mitt, og jeg fikk gleden av å teste Whirlpool's nye micro, MAX 39. Med sitt flotte design og buede rygg skled han rett inn i det ene hjørnet og danket ut microen som stod der fra før.
Frokost og lunsj er i boks på få minutter. MAX steker egg, bacon, pølser og omeletter uten at jeg behøver å følge med hele tiden. Resultatet blir perfekt hver gang.
Også når det gjelder middag takler MAX det meste. Jeg har blitt spesielt glad i crispfunksjonen. Når crisppanna brukes varmes den opp av microbølger og gir varme fra undersiden. Samtidig virker microbølger og grillelement fra oversiden. Dette gjør at microen ofte kan brukes i stedet for stekepanna og stekeovnen. Fordelen med å bruke microen er at maten blir ferdig på kortere tid og at det blir mindre matsprut og søl.
Steamfunksjonen til MAX er også utrolig praktisk. Ved å dampe grønnsaker og fisk i stedet for å koke det, slipper man at vitaminer og mineraler forsvinner ut i kokevannet.
Også må jeg ikke glemme bakeegenskapene til MAX da. Ved hjelp av crispfunksjonen og crispkakeformen (tilleggsutstyr) kan man trylle frem deilige kaker på få minutter.
Konklusjon: MAX kan vel kanskje ikke gjøre så mye annet enn det den tradisjonelle stekeovnen kan, men han kan gjøre det på omtrent halve tiden, og som regel med et mer delikat utseende på maten og mindre søl på kjøkkenet.
I dag settes sluttstrek for MAX Blog Award konkurransen, men mitt forhold til MAX er ikke slutt, han vil nok dukke opp med jevne mellomrom her på bloggen uansett.
Tidligere micro-oppskrifter:
Her er mitt siste bidrag i konkurransen;
Marmorert sjokoladekake i en kopp.
1 porsjon:
Ingredienser:
25 g smør
20 g mørk sjokolade
1 1/2 ss sukrin
1/2 ss splenda
1 egg
1 ss mandelmel
3/4 ss kakao
1 krm bakepulver
40 g philadelphia
1 ss sukrinmelis
noen dråper flytende søtning
Fremgangsmåte:
Smelt smør sammen med sjokolade i biter, sukrin og splenda i microen, 350 W i 1-2 minutter. Avkjøl blandingen litt.
Rør inn egget i sjokoladeblandingen, og deretter mandelmel, kakao og bakepulver. Fordel røra i en stor kopp.
Rør philadelphia og sukrinmelis sammen til en myk krem. Smak til med noen dråper flytende søtning.
Fordel kremen over sjokoladerøren og trekk en gaffel gjennom så ostekremen marmoreres i sjokoladerøren.
Stek i microen ved 750 W i 2-3 minutter, og kaken er klar til å nytes, rett fra koppen.
* * *
* * *