fredag 11. mars 2011

Meksikansk kjøttbollesuppe




4 porsjoner:

Ingredienser:
Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
2 finhakkede hvitløksfedd
1 liten finhakket løk
1 egg
1 ss soyaprotein, fibrex e.l til å binde sammen deigen

Suppe:
1 liter vann
kjøttbuljong eller fond
8-10 minimais i ringer
1 hakket paprika
2 stilker stangselleri i biter
1 boks hakkede tomater
1 1/2 ts chilipulver
1 1/2 ts cumin
1 ts oregano
tabasco
salt
pepper


Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller.

Kok opp en liter vann og rør ut buljong/fond. Legg kjøttbollene forsiktig i det kokende vannet og la det koke i fem minutter. Tilsett minimais, paprika, stangselleri, tomater chilipulver, cumin og oregano. La suppa koke i 30-45 minutter. Smak til med noen dråper tabasco og salt og pepper.

Server gjerne med en klatt rømme.


* * *







* * *


2 kommentarer:

  1. Hei! Lurer på en ting. Er det mindre karbohydrater i glutenfritt mel? Har gluten allergi, men dette visste jeg ikke. Grunnen til at jeg spørr, er fordi jeg ser på en kanelsnurr oppskriftene dine, der sier du man kun får i seg 2 karber per bolle, og der har du brukt glutenfritt mel. Da må det jo være mindre karbohydrater i det?

    Takk for svar :)

    SvarSlett
  2. Jeg har svart deg under blomkål- og pølsegratengoppskriften :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...