2 porsjoner:
Ingredienser:
2 laksefileter
4-5 vårløk i store biter
1 dl fløte
1 ss smør
2 hardkokte egg, grovhakket
frisk dill, hakket
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Strø salt og pepper på laksefiletene. Varm opp olje i stekepanna og stek dem raskt. Etterstek filetene deretter i ovnen, ved 125 grader, i ca 10 minutter.
Kok opp fløte i en kjele og tilsett vårløken. Kok til vårløken er myk, og smak til med salt og pepper.
Smelt smøret i en kjele og bland det med egg og dill. Smak til med salt og pepper.
I micro (med crisp): Strø salt og pepper på laksefiletene. Ha litt olje i crisppanna og forvarm den i 2-3 minutter. Legg filetene i den varme panna og crisp i ca 5 minutter. Snu filetene en gang underveis.
Ha fløte og vårløk i en microsikker bolle. Kok i 3-4 minutter ved 500 w. Smak til med salt og pepper.
Smelt smøret i microen og bland det med egg og dill. Smak til med salt og pepper.
Server laksefileten med vårløk og fløte, og fordel eggeblandingen over.
Kilde: Frukt.no
* * *
* * *
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar