tirsdag 22. mars 2011

Laksepanne med fløtekokt vårløk og egg



2 porsjoner:

Ingredienser:
2 laksefileter
4-5 vårløk i store biter
1 dl fløte
1 ss smør
2 hardkokte egg, grovhakket
frisk dill, hakket
salt og pepper


Fremgangsmåte:
Strø salt og pepper på laksefiletene. Varm opp olje i stekepanna og stek dem raskt. Etterstek filetene deretter i ovnen, ved 125 grader, i ca 10 minutter.

Kok opp fløte i en kjele og tilsett vårløken. Kok til vårløken er myk, og smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i en kjele og bland det med egg og dill. Smak til med salt og pepper.


I micro (med crisp): Strø salt og pepper på laksefiletene. Ha litt olje i crisppanna og forvarm den i 2-3 minutter. Legg filetene i den varme panna og crisp i ca 5 minutter. Snu filetene en gang underveis.

Ha fløte og vårløk i en microsikker bolle. Kok i 3-4 minutter ved 500 w. Smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i microen og bland det med egg og dill. Smak til med salt og pepper.

Server laksefileten med vårløk og fløte, og fordel eggeblandingen over.


Kilde: Frukt.no


* * *







* * *

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...