mandag 7. mars 2011

Vaniljeterter


Nå er fastelavenssøndag vel overstått og jeg må ærlig innrømme at ungenes boller med masse vaniljekrem og melisdryss var fristende, men med tanke på "bivirkningene" valgte jeg heller å lage noen vaniljeterter til oss voksne. Og det ble absolutt ingen dårlig erstatning.


12 vaniljeterter:

Ingredienser:
120 g kokosmel
30 g glutenmel
2-2 1/4 dl vann
25 g cocosa
30g mykt, usaltet smør

3 dl vaniljekrem


Fremgangsmåte:
Ha kokosmel og glutenmel i en bakebolle. Tilsett vann og bland sammen til en myk deig. Form deigen til en ball.

Kjevle ut deigen, med bakepapir under og plastfolie over, til et rektangel på ca 24x30 cm. Smør cocosa over deigen. Rull deigen sammen fra kortsiden så det blir en fast rull.

Kjevle deigen ut til et rektangel igjen og smør det med smør. Rull sammen til en pølse igjen og del pølsa i 12 jevntykke skiver.

Klem skivene ut til rundinger som er store nok til å dekke bunn og sider på en liten muffinsform. Klem fra midten og utover. Klem rundingene inn i muffinsformene.

Sett formen i kjøleskapet mens du lager vaniljefyll. Min vaniljekrem ble litt for rennende så neste gang skal jeg doble denne oppskriften på vaniljekrem og bruke i stedet.

Fordel avkjølt vaniljekrem i terteskallene. Stek ved 200 grader i 20-30 minutter, til kremen har satt seg og overflaten begynner å bli brun. Avkjøl tertene i formen.


Næringsinnhold pr terteskall:
Protein: 3,9 g - 24%
Karbohydrat: 0,9 g - 6%
Fett: 5,2 g - 70%
Kcal: 66



* * *







* * *

8 kommentarer:

  1. Desse såg fantastiske ut! :)

    SvarSlett
  2. Hei
    Hvor kjøper jeg glutenmel ?
    Min datter har glutenallergi, da kan vel ikke hun spise dette?

    SvarSlett
  3. Du er så flink altså! Nok en gang fikk jeg vann i munn av oppskriftene dine. Hvordan ble disse smaksmessig? Noe du kan assosiere smaken med? Gleder meg uansett til å prøve! :)

    SvarSlett
  4. Furine: De smakte like godt som de ser ut ;o)

    Bratsj1: Glutenmel kjøpes på helsekosten, men datteren din kan nok ikke spise det når hun har glutenallergi.

    Linn: Tertedeigen smaker svakt av kokos, men det er vaniljekremsmaken som dominere :o)

    SvarSlett
  5. Namis, dette må testes. Tro om jeg skal ha bær i de, i tilleg til vaniljekremen

    SvarSlett
  6. Åhh..det blir sikkert godt Siv Karin :o)

    SvarSlett
  7. Vaniljekrem? Hvor og da?

    SvarSlett
  8. Kristina: http://minlavkarbomat.blogspot.com/2011/01/eplekake-med-syltety-og-vaniljekrem.html :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...