mandag 3. januar 2011

Empanadas




Ingredienser:
Deig:
50 g kaldt smør i terninger
70 g bakemiks
20 g glutenmel
1/2 ts salt
40 g ost
2-3 ss vann

Fyll:
200 g kjøttdeig/karbonadedeig
1/2 finhakket løk
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpurè
1 ts cumin
1/2 ts salt
1/4 ts chilipepper

1 egg til pensling

Fremgangsmåte:
Start med deigen; ha smør, bakemiks, glutenmel og salt i en foodprocessor med kniver, og kjør til smøret er findelt. Har du ikke foodprocessor kan du smuldre smøret i melet med hendene. Ha i ost og vann og kjør raskt.
Arbeid massen sammen, dekk til klumpen og legg den i kjøleskapet i ca 30 min.

I mens lager du fyllet; ha kjøttdeig, løk og hvitløk i en panne og stek til kjøttet har smuldret opp og fått fin farge.
Tilsett resten av ingrediensene, rør sammen og kok opp. La putre i noen minutter. Avkjøl litt.

Del deigen i seks og klem eller kjevl hvert emne til en rund, flat leiv på ca 10 cm i diameter. Bruk gjerne plastfolie over og under deigen.
Legg en liten spiseskje med fyll på hver leiv og brett de sammen til små pirogere. Bruk en gaffel til å trykke langs kantene for å lukke dem.

Legg empanadaene på en bakepapirkledd stekeplate og pensle dem med lett sammenpisket egg.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 8-12 minutter.

Kan spises varm eller kald. Server gjerne en salat ved siden av.


* * *







* * *

25 kommentarer:

  1. Dette så kjempgodt ut, oppskriften er printet ut og skal prøves ☺ Takk for tipset ☺

    SvarSlett
  2. Ser kjempegodt ut. Hvilke bakemiks bruker du?

    SvarSlett
  3. Dette så godt ut. Du er blitt bedre til å ta bilder.

    SvarSlett
  4. Ja, det var veldig godt, og de empanadaene som ikke ble spist i går, gikk med til lunsj i dag, kalde :o)

    Jeg bruker Ketolyse bakemiks, fåes kjøpt i endel Meny-butikker og på Ketolyse.no.

    SvarSlett
  5. Så morsomt! Da jeg var i Nigeria spiste jeg dette nesten hver dag til lunsj, kjempe digg. Supert at jeg endelig fant oppskriften, tusen takk :)

    SvarSlett
  6. Er det vanlig å spise empanadas i Nigeria??
    Du spiser vel kanskje ikke lavkarbo, og jeg vet ikke om du får tak i bakemiks og glutenmel i Danmark, men da kan du i såfall bruke vanlig mel (gjerne speltmel) ;o)

    SvarSlett
  7. Dette så utrolig godt ut! Kan man f.eks. erstatte glutenmel med annen type mel? Mandelmel? Eller øke bakemiksen? Har nemlig ikke glutenmel i hus! Men ser du bruker det en del i dine oppskrifter :-)

    SvarSlett
  8. Jeg vil tro at du kan erstatte glutenmelet med annen type mel, i og med at det ikke er gjær i oppskriften, og det smør og vann som holder den sammen :o)

    SvarSlett
  9. Hei, jeg var så lat, at jeg bakte pai fra dette.
    Och det var so godt!!
    Tack for opkriften!

    SvarSlett
  10. Dette er vel piroger, ikke empanadas?!

    SvarSlett
  11. Kall det hva du vil ;o)

    Piroger er egentlig et russisk bakverk av smørdeig med f.eks kjøtt, kål eller syltetøy. Empanadas er en form for piroger som er vanlig i Sør Amerika, gjerne fyllt med kjøtt, løk, egg osv.

    SvarSlett
  12. Jeg laga denne fredag kveld, ble helt perfekt!
    Jeg hadde ikke bakemix, så jeg brukte 60 gram glutenmel og 30 gram soyamel.
    Tusen takk for oppskrift, Lisbeth!
    Skal kommentere de andre oppskriftene jeg har laga/skal lage også.

    Mosepjusk.

    SvarSlett
  13. Hei Mosepjusk :o)
    Tusen takk for kommentar, kjempefint å få tilbakemelding om andre "mel"kombinasjoner som funker :o)

    SvarSlett
  14. Jeg fikk beskjed av sambo i går om å lage disse igjen, han elsker de. Det gjør jeg også :)
    Dette blir fast lørdagskveld-middag! Lagde dobbel oppskrift i går, det ble 6 store; 2 stk. pr pers til kveldskos i går, og 1 stk. pr pers til lunsj i dag.
    Igjen, tusen takk for oppskrift!

    Mosepjusk

    SvarSlett
  15. Hei, disse ser så gode ut!!! Hvor mange karb i hver??

    SvarSlett
  16. Så bra, Mosepjusk!! *klem*

    Bollemoor: Kjapt regnet så er det ca 2,5 karbo i en, om du lager 6 stykker :o)

    SvarSlett
  17. Lagde disse, men byttet ut glutenmel med mandelmel.
    Umulig å kjevle deigen, så jeg klemte den med hendene.
    Fikk bare 3 stk av denne oppskrifta.
    Men de ble supergode, bortsett fra at de ble veldig hardstekte på undersiden.
    Absolutt en god variant i lavkarbolivet!! Takk for oppskrifta :)

    SvarSlett
  18. Mandelmel trekker til seg mye fuktighet, kanskje derfor de ble så harde?? Om du ikke vil bruke glutenmel, funker det kanskje og kun bruke bakemiks..??

    SvarSlett
  19. Dette så utrolig godt ut :) Må prøves. Har laget mange av dine oppskrifter og det smaker fantastisk. Hadde nok ikke klart meg på denne kuren uten dine oppskrifter. Supert at du noen ganger skriver karbo innholdet også. Forsett gjerne med det :)

    Tror du forresten det går ann å bruke bakePro istedenfor bakemiks? Er tom for den og masse av bakeproen igjen :)

    SvarSlett
  20. Tusen takk for hyggelig kommentar, anonym :o)

    Du kan stort sett bruke bakepro og bakemiks om hverandre, men i noen oppskrifter må du bruke litt mer bakepro enn bakemiks.

    SvarSlett
  21. Hvor mange karber blir dette? Noen som har regnet?

    SvarSlett
  22. Anonym: Jeg har skrevet ca 2,5 g kh pr stk som svar til Bollemoor litt lenger opp, så da regner jeg med at det stemmer sånn omtrent ;o)

    SvarSlett
  23. Denne deigen skal prøves, fylle får jeg nok ikke lov å eksperimentere med :-) Mannen min er fra Chile og dette er hans nasjonalrett og livrett :-) Men det er også vanlig å ha egg inni og også oliven og rosiner. Men egg holder for min del. Bare tips hvis du vil utforske de mer :-)

    Lag gjerne purè til også. Skrell klasetomater, fersk hvitløk og chilli, sitron og masse fersk koriander, samt salt og pepper etter behov. Rør sammen og legg oppi empanadasene. Setter prikken over ien :-)

    SvarSlett
  24. Tips tar jeg gjerne i mot anonym, tusen takk :o)

    SvarSlett
  25. deilig!! hadde disse til middag i dag HELT FANTASTISKE!!! Tusen takk for oppskriften!!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...