onsdag 17. november 2010

Skotske egg




Ingredienser:
500 g pølse
6 hardkokte egg
soyaprotein
1 egg (lett pisket)
3 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull og pofiber*


Fremgangsmåte:
Fjern skinnet fra pølsene og mos de til en deig ved hjelp av knivene på en foodprocessor.
Del deigen i seks kuler. Trykk hver kule flat mellom to lag plastfolie.
Skrell de hardkokte eggene og rull de i soyaprotein, da festes kjøttet bedre til eggene.
Pakk hvert egg inn i kjøtt, pass på at det er helt dekket. Hvis pølsedeigen er smulete hjelper det å væte hendene med kaldt vann.
Dypp hver ball i pisket egg og rull de deretter i "brødraspen".
Legg ballene på en bakepapirkledd stekeplate og stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til ballene er gyldne.

Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen (stikk et hull inn til eggeplomma først) eller stekeovnen før de skal spises.


*)Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten hver av baconcrisp og pofiber.


* * *




* * *


2 kommentarer:

  1. Hi,
    Vi spiste til frokost din Skotske egg og de var härligt!
    Tack for opkrift!

    SvarSlett
  2. Så hyggelig å høre at du likte dem :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...