torsdag 4. november 2010
Conchas
Søte, meksikanske boller med sukkertopping.
Ingredienser:
Bolledeig:
75 g smør
80 g mandelmel
50 g soyaprotein med vaniljesmak
50 g pofiber
75 g sukrin
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1,5 dl vikingmelk
0,5 dl vann
3 egg
Sukkertopping:
120 g sukrin
120 g mykt smør
75 g mandelmel
3/4 ss kanel
3/4 ss kakao
1 ts vanileextract/essens
Fremgangsmåte:
Smelt smøret.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett vikingmelk, vann og smeltet smør og bland godt.
Bland inn eggene og miks til alt er godt blandet sammen.
Del deigen i 15 deler. Lag boller og klem de litt flate.
Pisk smør og sukrin porøst.
Bland inn mandelmel til røra er som tykk pasta.
Del røra i 3 like store deler og bland inn kanel i den ene delen, kakao i den andre og vaniljeextract eller vaniljeessens i den tredje.
Del hver versjon av sukkertoppingen i 5 deler og klem de til rundinger som er litt mindre i diameter enn bollene. Fukt gjerne hendene med kaldt vann, så blir det mindre klinete.
Plasser toppingen over bollene. Deretter bruker du en skarp kniv til å skjære striper eller ruter i toppingen.
Stek midt i ovnen ved 190 grader i ca 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.
Ca næringsinnhold pr bolle:
Kcal: 172
Karbohydrat: 2,5 g - 6%
Protein: 9,5 g - 22%
Fett: 14 g- 72%
Etiketter:
Meksikansk,
Søt bakst
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei! Jeg har tildelt deg en award inne på bloggen min, nemlig fordi jeg synes du kommer opp med helt unike oppskrifter og fordi du gjør veien videre lettere for meg med alle disse fantastiske oppskriftene :D
SvarSlettTusen takk, Rebecca :o) Så koselig!!
SvarSlettDer må jeg bare slenge meg på og si at jeg er helt enig i. Du er fantastisk kreativ og flink! Tusen takk for alle oppskrifter. Har forløpig bare prøvd gjærbaksten din ( til stor glede! :), men er såååå mye jeg skal få prøvd etterhvert! :)
SvarSlette84
Så hyggelig å høre at du ble fornøyd med gjærbaksten :o)
SvarSlettheisann. jeg prøvde lage denne oppskriften din i dag. men i steden for soyaprotein brukte jeg pakeprotein, men det ble bare en røre, ikke noe deig. kan det vare bakeproen sin feil eller?
SvarSlettHvis du kun byttet ut soyaprotein med bakeprotein burde ikke deigen bli så mye løsere. Kan du ha målt noen av ingrediensene feil?
SvarSlett