søndag 14. november 2010

Squash bolognese



Ingredienser:
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk
100 g bacon
salt
pepper
1-2 stangselleri
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpurè
1 dl rødvin
1,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
krydderurter (oregano, basilikum eller timian)

1 squash
revet parmesan


Fremgangsmåte:
Finhakk løk og bacon.
Stek løken blank sammen med kjøttdeig og bacon. Rør sånn at kjøttdeigen blir kornete. Smak til med salt og pepper.
Riv selleri og ha det i panna sammen med hermetiske tomater, tomatpurè, rødvin og buljong. Smak til med krydderurter.
Bland alt godt sammen, legg på lokk, og la det putre i en halv time.
Ta av lokket og la det småkoke videre til sausen tykner og koker litt inn.

Skjær squashen i tynne skiver på langs med en ostehøvel. Skjær deretter skivene i tynne strimler.

Eller bruk en sånn:
Jeg husker ikke hva redskapet heter, men jeg har
kjøpt det på Jernia. Det skjærer grønnsaker i fine strimler.

Ha strimlene i et dørslag og strø over salt. La det stå og renne av seg i 15-30 minutter.
Legg strimlene i fosskokende vann, og kok i ca 1 minutt.
Ha squashen over i dørslaget igjen og la det renne av seg.
Rør inn litt revet parmesan.


* * *





* * *

7 kommentarer:

  1. Ser godt ut! Redskapet heter juliennejern :)

    SvarSlett
  2. Juliennejern ja, takk for hjelpen :o) Utrolig kjekk ihvertfall, gjør strimling av grønnsaker til en lek ;o)

    SvarSlett
  3. Jeg sjekka hva redskapet heter på Jernia, og der kalles det bare grønnsaksstrimler :o)

    SvarSlett
  4. Squash Bolognese er nå laget til middag her i dag. Takk for alle dine fine oppskrifter, Lisbeth!! :))

    SvarSlett
  5. Bare hyggelig, Britt :o)
    Håper du likte det :o)

    SvarSlett
  6. denne var super:) prøvde riktignok uten parmesan denne gangen, men neste gang skal jeg prøve med:)

    SvarSlett
  7. Så hyggelig å høre at du likte den :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...