Ingredienser:
150 g mandelmel
100 g malte nøtter (jeg brukte hassel- og valnøtter)
60 g sukrin
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
75 g kaldt smør i biter
50 g hakket sjokolade1 1/2-2 dl jordbær*
1 1/4 dl tyrkisk yoghurt
1 ts flytende søtning
1 egg
Fremgangsmåte:
Ha mandelmel, malte nøtter, sukrin, vaniljepulver, bakepulver, natron og salt i en kjøkkenmaskin og bland det sammen.
Del smøret i terninger, ha det i kjøkkenmaskinen, og kjør det sammen.
Rør inn sjokoladebiter og jordbær.
Visp sammen yoghurt, flytende søtning og egg i en liten bolle. Ha dette oppi bolla med mel og rør det sammen.
Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 20-30 minutter.
Legg deigen på bakepapir og trykk den ut til en sirkel som måler ca 18 cm i diameter. Deigen er ganske klissete, så bruk gjerne plastfolien mellom deigen og hånda.
Del rundingen i 8 trekantede biter og ta de litt fra hverandre på bakepapiret.
Stek midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl på rist.
Server gjerne med pisket krem.
*)Du kan også bruke bringebær. Hvis du bruker frosne bær må de ikke tines før du tilsetter de i deigen.
* * *
* * *
Ok, hva er vaniljepulver, og hvorfor nevnes det hele tida, og hva er galt med vaniljestang eller vaniljeessens? (ekte, såklart) :)
SvarSlettHei Terje,
SvarSlettVaniljepulver er oppmalte vaniljestenger, fåes kjøpt i de fleste helsekostbutikker. Det er ikke noe galt hverken med vaniljestenger eller vaniljeextract (laget av ekte vanilje og ikke vanillin) men jeg har ikke vaniljeextract og synes det er enklere med vaniljepulver enn vaniljestenger ;o)
Nam, du lager så sykt mye godt, kan ikke du flytte inn på kjøkkenet mitt?
SvarSlettDette må jeg prøve i helga, tror jeg har alt som trengs også, må ha noe til å døyve helge suget etter snopemat. Har både jordbær, bringebær og bjørnebær i frysen faktisk, plukket i sommer :)
Jeg tror kanskje noen hadde protestert her i huset om jeg hadde bytta kjøkken..hehe...
SvarSlettLykke til med bakinga i helga :o)
Har laga det nå, står og steiker i ovnen. Da blir det snart kaffe her, og det 2. lyset skal tennes. God søndag!
SvarSlett