søndag 21. november 2010

Peanøtt- og sjokoladekjeks




Ingredienser:
100 g mykt smør
1 dl sukrin (eller annen ønsket søtning)
1/4 ts salt
3/4 ts vaniljepulver
2 dl mandelmel
1 dl salte peanøtter*
50 g sjokolade


Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin til en luftig krem. Pisk inn salt og vaniljepulver.
Tilsett litt og litt mandelmel og pisk godt mellom hver gang.
Grovhakk halvparten av peanøttene og rør de inn.

Ha deigen i en form (ca 24*24 cm) med bakepapir i bunn, og trykk den flat.
Strø over resten av peanøttene og hakket sjokolade.
Dekk deigen med plastfolie og rull over med et glass sånn at peanøttene og sjokoladen blir presset ned i deigen.

Stek ved 190 grader i ca 20 minutter.
La kjeksen avkjøles i 5 minutter i formen før du skjærer den i passe store biter. Avkjøl videre på rist.

Kan oppbevares i en tett boks i inntil en uke.

*)Jeg bruker peanøtter fra Sunrise, kjøpt i innvandrebutikk. Den har 8 g kh i motsetning til de fleste merker som har 14 g.


* * *



* * *


4 kommentarer:

  1. Disse så veldig gode ut :-)

    SvarSlett
  2. Ja, de var gode :o) Men neste gang tror jeg at jeg skal bytte ut litt av sukrinen med annen søtning. Det kan også være lurt å holde igjen litt på mandelmelet så de ikke blir for tørre.

    SvarSlett
  3. Hva med å ha i egg i denne? Blir de ikke da fastere? Var utlige gode, eneste minuset er at de falt lett fra hverandre

    SvarSlett
  4. Mine ble ikke tørre, men jeg skal prøve meg på de igjen, med litt mindre mandelmel :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...