fredag 24. desember 2010

Punsjestenger



Med denne søte oppskriften ønsker jeg alle som er innom en riktig god jul!!


10-12 stykker:


Ingredienser:
3 dl kakesmuler* (gjerne sjokoladekake)
1 ss smør
2 ts kakaopulver
noen dråper romessens
500 g marsipan**
(konditorfarge)
150 g smeltet sjokolade



Fremgangsmåte:
Bland kakesmuler, smør, kakaopulver og 50 g marsipan i en foodprocessor. Kjør til du får en myk og jevn deig. Smak til med romessens. Trill deretter ut deigen til små pølser.

Kjevl ut resten av marsipanen og kle hver pølse med marsipan.

Dypp hver side av stengene i smeltet sjokolade og legg dem på et bakepapir. Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar i kjøleskapet.



*)Jeg lagde 2/3 av denne oppskriften. I stedet for vaniljesauspulver tilsatte jeg litt kakao. Jeg la hele røra på bakepapir og stekte den i ovnen. Det ble mer enn nok kakesmuler, og neste gang jeg skal lage denne oppskriften skal jeg lage større porsjon med punsj.

**)Marsipan kan du for eksempel lage etter denne oppskriften. Jeg tilsatte i tillegg litt tragant (fåes på apotek). Tragant gjør marsipanen seigere og lettere å jobbe med.


* * *




* * *

3 kommentarer:

  1. Elsker bloggen din! En riktig god jul ja, og jammen meg tror jeg ikke jeg må teste denne i jula om jeg får tid :D

    SvarSlett
  2. hvor mye karb er det i en oppskrift?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...