torsdag 30. desember 2010

Porsjonssmuldrepai


Med "smuldredeig" og bær i fryseren har du alltid noe raskt å servere uventede gjester.



Ingredienser:
Smuldredeig:
100 g mandelmel
1/2 ts bakepulver
50 g kaldt smør i små terninger
3 ss søtning


1 porsjon:
50-75 g frosne bær
1-2 ts søtning
1/4-1/2 ts vaniljepulver
50-75 g frossen smuldredeig



Fremgangsmåte:
Smuldredeig:
Ha mel og bakepulver i en bolle.
Ha i smør og bruk fingrene til å smuldre det inn i deigen.
Rør deretter inn søtning. Deigen skal ha havregryn-konsistens.
Ha deigen i en pose og legg den i fryseren.

Smuldrepai:
Ha bær i en porsjonsskål som tåler varme.
Dryss søtning og vaniljepulver over bærene og rør sammen.
Strø over frossen smuldredeig og stek ved 200 grader i 15-20 minutter.

Server gjerne med pisket krem eller pisket rømme med vaniljepulver og litt søtning.


* * *





* * *

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...