4 porsjoner:
Ingredienser:
500 g medisterdeig (eller kjøttdeig av svin)
100 g hakkede reker
4 stilker finhakkede vårløk
1 ss soyasaus
1 egg
1/2 ts pepper
1 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili1 liten hodekål delt i grove biter
2 ss soyasaus
1 liten ts johannesbrødkjernemel
1 dl vann
Fremgangsmåte:
Bland sammen medisterdeig, reker, vårløk, ingefær, soyasaus, egg og pepper i en bolle.
Lag ca 20 små boller. Stek dem i wok eller en stor stekepanne til de er gjennomstekte (ca 6-10 minutter). Vend bollene underveis så de blir stekt på alle sider. Ta bollene ut av pannen.
Stek deretter hvitløk og chili en kort stund før du tilsetter kål. Stek videre under omrøring til alt er blandet sammen.
Legg bollene tilbake i panna.
Bland sammen soyasaus johannesbrødkjernemel og vann. Hell dette i panna og rør om. La alt frese sammen i noen minutter.
Oppskriften har jeg funnet på klikk.no
* * *
* * *
Dette ser supergodt ut! Og deilig med en variasjonsmulighet for medisterdeigen. Vel er klassiske medisterkaker noe av det beste som finnes. Men av og til hadde det vært godt å lage noe annet av den deilige medisterdeigen. Og disse ser definitivt veldig spennende ut.
SvarSlettJa, medisterdeig er godt..bare så synd at det er så vanskelig å få tak i ellers i året.
SvarSlett