3-4 porsjoner:
Ingredienser:
1 liten blomkål i biter
1 grovhakket løk
1-2 fedd revet hvitløk
3/4 dl fløte
2 dl revet ost
smør
salt
pepper
2 ts tørket persille (eller 2 ss fersk)
Fremgangsmåte:
Rens blomkålen, del den i grove biter og kok den mør i lettsaltet vann.
Rens og grovhakk løken. Smelt godt med smør i en panne eller kjele og ha i løken. Strø over litt salt og pepper. Skru ned varmen og stek løken i ca 20 minutter. Rør innimellom og tilsett mer smør om det blir for tørt. La hvitløken steke med de siste minuttene.
Varm opp fløten til kokepunktet. Tilsett blomkål og halvparten av løken. Bruk en stavmikser og kjør til du får en myk og glatt blanding. Rør deretter inn resten av løken, revet ost, litt smør og persille. Smak til med salt og pepper.
Her har jeg servert mosen med stekte chilipølser fra Jacob's.
* * *
* * *
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar