torsdag 9. desember 2010

Kylling Biryani



4 porsjoner:

Ingredienser:
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts chilipulver
1/2 ts pepper
1 ss hakket fersk ingefær
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts cumin
1 ts salt
2 tomater, skjært i biter (og gjerne skrelt)
2 ss yoghurt
1 ts tørket mynte
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
4 kyllingfileter

Blomkålris:
1 raspet blomkålhode
1/2 løk
1/2 ts nellik
1/2 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
1 klype safran
1/2 ts kardemomme



Fremgangsmåte:
Stek løk, hvitløk og ingefær til løken er gyllen.
Ha i chili, pepper, gurkemeie, cumin, salt og tomater. Stek under omrøring i ca 5 minutter.
Tilsett yoghurt, mynte, kardemomme og kanel. La det koke på svak varme til tomatene løser seg opp.
Del hver kyllingfilete i 6-8 biter, og ha dem i sausen. Legg på lokk og la det koke i ca 30 minutter.
Hvis du vil ha sausen tykkere kan du la den koke litt til uten lokk.

Blomkålris:
Stek løken gyllen i en kjele.
Ha i resten av ingrediensen og stek i godt med smør til blomkålen er mør.


* * *



* * *


4 kommentarer:

  1. Bloggen din har herved fått et bokmerke, og skal leses flittig! Har lett etter en god inspirasjonsblogg, og her er jo du! :)

    SvarSlett
  2. Så koselig og høre Kamilla :o)

    SvarSlett
  3. Namnam - testet i dag:-) Takk for inspirasjon!

    SvarSlett
  4. Så koselig å høre at du likte det, Therese :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...