torsdag 16. desember 2010

Kremet kyllingform



4 porsjoner:

Ingredienser:
4 kyllingfiletèr
1 løk
2 paprika
2 hvitløksfedd
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 ss tørkede urter*
1 klype revet muskatnøtt
salt
pepper
1 dl kremfløte
revet ost


Fremgangsmåte:
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og brun de lett i smør eller olje. Legg de deretter i en ildfast form.
Rens og vask grønnsakene. Skjær løk og paprika i halve rundinger og riv hvitløken.
Stek løken blank, tilsett paprika og stek noen minutter til. Ha det deretter i den ildfaste formen. Bland sånn at du får grønnsaker både over og under kyllingen.
Ha hvitløk i pannen og stek i ca 30 sekunder. Tilsett deretter tomater, vann og krydderurter. Smuldre over buljongterningen og krydre med salt, pepper og muskat. Hell i fløten og rør godt.
Kok opp, og la sausen småkoke i fem minutter.
Hell sausen i den ildfaste formen og dekk med aluminiumsfolie.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Fjern deretter folien, strø over revet ost og stek videre i ca 15 minutter.

Server med en grønn salat.


*)Jeg brukte en urtekrydderblanding fra SantaMaria med bl.a persille, sennepsfrø, paprika, rosmarin, oregano, merian og koriander


* * *








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...