mandag 22. august 2011

Kjøttboller med paprikasaus



Jeg har brukt ajvar relish i sausen. Ajvar relish er en krydret saus med paprika som hovedingrediens. Man kan bruke den både varm og kald til kjøtt og pølser, eller som smakstilsetning i sauser og gryter. Den fåes i både sterke og milde varianter, jeg har brukt den milde her. Ajvarsaus fås kjøpt i de fleste velassorterte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker.


4 porsjoner:

Ingredienser:
400-500 g kjøttdeig
1 1/2 dl fløte
1 ss soyaprotein (eller lignende)
2 ts oregano
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl vann
2 dl ajvar relish


Fremgangsmåte:
Bland kjøttdeigen med en halv dl fløte, soyaprotein, oregano, salt og pepper. Form farsen til små, runde boller.

Kok opp resten av fløten sammen med vann og ajvar.

Legg kjøttbollene i kjelen og la det putre uten lokk i ca 10 minutter.



Server med f.eks squashspagetti.


* * *






* * *

2 kommentarer:

  1. Er blitt skikkelig glad i squashspaghetti i det siste. Men denne gangen skal jeg ikke spise så mye at jeg blir møkk lei, som jeg ble av blomkål og brokkoli ;)

    SvarSlett
  2. Ja, det har dessverre lett for å bli sånn at man bruker det samme tilbehøret til man går lei. Jeg har endelig fått kjøpt meg shirataki nudler (glassnudler) igjen, så nå kommer jeg nok til å bruke det istedet for squash en stund :o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...