søndag 21. august 2011

Squashspagetti med kylling og soppDet ble en lang sommerferie, ikke bare fra bloggen men også fra lavkarbokostholdet. Kroppen min har ikke satt pris på høykarbomat, kiloene har sneket seg på og leddene har verket. De siste to ukene har jeg kuttet ned på karbohydrater og kroppen har det allerede mye bedre. At jeg aldri lærer!


2 porsjoner:

Ingredienser:
2 kyllingfileter
1 squash
soppblanding*
1-2 dl fløte
salt
pepper
2 vårløk


Fremgangsmåte:
Skjær kyllingfiletene i biter og stek bitene ved sterk varme. Legg kjøttet til side.

Strimle squashen med et juliennejern/grønnsaksstrimler, eller ved å skjære tynne skiver med en ostehøvel og deretter skjære skivene i tynne strimler. Ikke bruk den myke kjernen/frøene i midten av squashen. Stek strimlene ved middels varme i noen minutter og fordel det deretter på to tallerkener.

Stek soppen på sterk varme. Ha kjøttet tilbake i panna sammen med soppen og hell over fløte. Smak til med salt og pepper. La blandingen putre et par minutter før du har det over squashen på tallerkenene. Strø over hakket vårløk.


*) Jeg brukte 250 g frossen soppblanding fra Eldorado. Har du fersk sopp er det mye bedre, og skulle du ha tilgang på selvplukket er jo det aller best.


Kilde/inspirasjon: Baksiden av Eldorado's soppblanding.


* * *

* * *

9 kommentarer:

 1. Hehe, samme her. Men nå er kiloene på vei bort igjen. Dette så veldig godt ut, så det er godt mulig jeg må på butikken og kjøpe de manglende ingrediensene i dag :)

  SvarSlett
 2. Flott at du er tilbake. Du har en kjempebra blogg med masse inspirasjon.
  Et spørsmål den karamellsmaken du bruker fra Monin, vet du hvor lenge en slik flaske kan oppbevares? Bør den oppbevares i kjøleskap?

  SvarSlett
 3. Velkommen tilbake. Har savna deg på min daglige bloggrunde. Laga forresten pai i går, med bunn etter din oppskrift. Og dette så veldig godt ut.

  SvarSlett
 4. En lærer av de feilene en gjør. Kanskje du ikke gjør samme feilen enste gang :)
  Gjort er gjort og spist er spist!

  SvarSlett
 5. Silje: Så bra at du spiser riktig og kiloene forsvinner igjen :o)

  Hooney: Tusen takk for hyggelige ord :o) Jeg har karamellsausen stående i et vanlig skap. Det står best før dato på den, men jeg klarer ikke å lese det.

  Hannem: Så koselig å høre, tusen takk :o)

  Kristine: Hadde det enda vært første gang så ;oP Men som du sier; spist er spist ;o)

  SvarSlett
 6. Dette så deilig ut og skal prøves ☺ Fint at du er tilbake med oppskrifter, har savnet det, bloggen din er en stor innspirasjon for meg og jeg er daglig innom selv om jeg ikke er så flink til å legge igjen spor bestandig ☺

  SvarSlett
 7. prøvde den idag, og den var KJEMPEgod!

  SvarSlett
 8. Nam! Det så fantastisk godt ut, og jeg tror jammen jeg må prøve det i morgen :D
  Merker selv at de dagene jeg slurver litt med kostholdet, og kanskje får i meg litt for mye karbohydrater, at kroppen reagerer og blir sint på meg.. Og det til tross for at jeg bare har gått på lavkarbo i en og en halv måned :p

  SvarSlett
 9. Janne: Tusen takk for hyggelig kommentar

  Carina: Så bra at du likte det :o)

  Linn: Håper det faller i smak :o)
  Ja, det er rart at man merker forskjell etter såpass kort tid.. det er først når vi spiser riktig og kjenner hvor godt det er når kroppen er i balanse at vi merker hvor ubehagelig det er med for mange karbohydrater.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...