4 porsjoner:
Ingredienser:
1 blomkålhode
1 løk
1 buljongterning
9 dl vann
1 1/2 dl kremfløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
Tilbehør:
250 g reker
1/2 dl hakket bladpersille
1 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Rens og del blomkålen i buketter. Skrell og hakk løken.
Fres løken blank i litt olje i en gryte/kjele. Tilsett blomkålbukettene, smuldre i buljong og fres videre under omrøring i 2-3 minutter.
Tilsett vann og kok blomkålen myk, ca 15 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett fløten og smak til med salt og pepper.
Bland sammen reker, persille og olivenolje.
Fordel suppen i skåler og ha rekene på toppen.
* * *
* * *
Høres kjempegodt ut - men kanskje litt lite til 4 pers eller? kanskje bare vi som er storspiste- hehe...;)
SvarSlettDen er ganske mektig, både Tore og jeg ble mette etter en porsjon. Men ingen av oss har vært så veldig aktive i dag, da kan det jo hende vi hadde spist mer enn en porsjon ;o)
SvarSlettMmmmm, denne må prøves. Du er virkelig en god inspirasjonskilde og har mange fantastisk gode oppskrifter:)) Tusen takk!
SvarSlettDenne var nydelig!! Tusen takk for oppskriften!
SvarSlettBente: Takk for hyggelig kommentar :o)
SvarSlettBravo: Så fint at du likte den. Takk for tilbakemelding :o)
Mmm.. Denne oppskriften skal prøves i helgen! Jeg har masse blomkål liggende, så denne passer utmerket :D Takk for nyyydelig oppskrift <3
SvarSlettHåper det smakte, Yasi :o)
SvarSlettNå har jeg bladd og bladd i bloggen din, og du har utrolig mye flotte oppskrifter!!! Nå ser jeg at det skal bli enda lettere å styre unna søtsaker også fremover!! Finner plenty alternativer her hos deg!!
SvarSlett