mandag 20. juni 2011

Sitron- og limefromasj med jordbær- og rabarbrakompott



4 porsjoner:

Ingredienser:
Sitron- og limefromasj:
1/2 sitron, revet skall og saft
1 lime, revet skall og saft
3 plater gelatin
1 egg
1 1/2 dl fløte
1/2-3/4 dl sukrin


Jordbær- og rabarbrakompott:
150-200 g rabarbra
1/2 l jordbær
1/2-3/4 dl sukrin
1/2 vaniljestang, frøene


Fremgangsmåte:
Riv skallet (ikke det hvite) og press ut saften av sitron og lime.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Skill eggehvite og plomme.

Pisk eggehviten stiv, og pisk deretter kremfløten stiv.

Pisk eggeplomme og sukrin til en lys krem. Tilsett skall og saft fra sitron og lime.

Ha gelatinbladene over i en kjele og smelt de på lav varme. Hell den smeltede gelatinen sakte i eggeplommeblandingen samtidig som du pisker.

Vend deretter inn først kremen og så eggehviten ved hjelp av en slikkepott.

Fordel fromasjen i fire porsjonsformer og sett den kjølig i 3-4 timer.

Rens rabarbraen og jordbærene. Skjær rabarbraen i centimeterstore biter og jordbærene i skiver.

Ha rabarbraen i en kjele og ha i vann så det akkurat dekker bitene. Kok opp og la koke i 2-3 minutter. Hell så av vannet.

Tilsett sukrinen og frøene fra vaniljestangen. La småkoke til sukrinen har smeltet.

Ta kjelen av varmen og tilsett jordbærene. Rør godt.

Avkjøl kompotten i kjøleskapet før du fordeler den over fromasjen.



* * *







* * *

9 kommentarer:

  1. ÅÅÅ dette så godt ut - jeg elsker fromasj :D

    SvarSlett
  2. Makronella: Jeg er også veldig glad i fromasj..derfor må jeg prøve å ikke lage det så ofte ;oP

    SvarSlett
  3. Hei! Denne tror jeg blir dessert i morgen. Håper det er greit at jeg legger den ut på min blogg, med link til din? (Er ny som blogger og redd for å gjøre noe galt)

    Vil samtidig takke for en super blogg. Er innom hver dag.

    SvarSlett
  4. Åh, hildrande du! *sikle*

    SvarSlett
  5. Vet du næringsinnhold i kompotten?

    SvarSlett
  6. Såg kjempegodt ut! For en fin blogg du har med masse fine oppskrifter! Jeg blir følger og linker til bloggen din! :)

    SvarSlett
  7. Lavkarbo kjerringa: Link gjerne tilbake til meg, det er bare hyggelig :o))

    Nannah: Hehe..ja ;oP

    Maria: Jeg har dessverre ikke regnet på det.

    Tilbake fra forfall: Tusen takk for hyggelige ord :o)

    SvarSlett
  8. Hei! Hvis jeg skal erstatte sukrin med sukker, skal jeg bruke samme mengde som oppgitt i oppskriften?
    Takk!
    Svetlana :)

    SvarSlett
  9. Åh, tusen tusen takk for at du har en så fristende lavkarbo-blogg!!! :D
    Jeg har scrolla meg helt tilbake til tidenes (eller bloggens) begynnelse her nå, og har en handleliste så lang som et vondt år som ligger å venter! Jeg digger at du har så mange kose-oppskrifter og ting som passer til lunsj! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...